Sunday, 18 April 2010

Agility competition, guest and Uwa

Yesterday Nome&Antti and Witsi&Anne were in Lägi's official agility race. There were over 400 starts and 51 dogs in MAXI1-class. Nome and Antti did nice work without any mistakes and result time was fast. So they won the class from 51 dogs with 5 seconds better time than the second! Nome got his first 0-result in official competition. Sometimes siberian can bet also "agilitybreeds" :)
Witsi got some mistakes (most of them by sticks) and got 20 points. She was 36. in results. In other course Witsi was failed because of wrong obstacle.

We have had guest in our pack some days. Finnish lapphund Papu has spent time with us. Espesially puppies have enjoyed their new play friend.

Last Wednesday Uwa was in vet. He was castrated and because he has had some problems in his back, his back was X-rayed. Everything is ok in back, but vet found some other reasons why Uwa's back is unwell sometimes.

Eilen Nome&Antti and Witsi&Anne osallistuivat Lägin virallisiin agilitykisoihin. Kilpailuissa oli yhteensä yli 400 starttia.
Nomen ja Antin rata sujui sujui hienosti. Nome työskenteli samalla tavalla kuin treeneissä ja usein kisoissakin. Puhdas nollatulos on usein ollut lähellä ja tällä kertaa se onnistui! Nomelle siis ensimmäinen nousunolla. Tosin puomin kummatkin kontaktit osuivat aika siinä ja siinä.
Kaikkien suoritettua radan selvisi, että Nomen aika riitti koko Maxi1- luokan voittoon 5 sekunnin turvin! Luokkaan osallistui 51 koiraa, joiden joukossa useampia perinteisempiä agilityrotuja.
Witsin agilityrata sujui myös melko hyvin, mutta kepeillä oli ongelmia ja taisi yksi kieltokin tulla hypyltä, kun alusta oli melko kurainen ja liukas. Tuloksena 20 virhepistettä ja 36. sijoitus. Hyppyradalta tuli sitten lopulta hylky väärän radan vuoksi. Sielläkin oli kepeillä aloitusongelmia...

Laumassa on muutaman päivän ajan ollut koiravierailija. Lapinkoira Papu on ollut meillä hoidossa. Erityisesti pennut ovat nauttineet uuden leikkikaverin seurasta.

Uwa kävi viime keskiviikkona selkäkuvauksessa ja kastroitavana eläinlääkärissä. Selkä on aina välillä ollut kipeänä, joten se päätettiin kuvata varmuuden vuoksi. Mitään vikaa selästä ei löytynyt ja kaikki vaikutti olevan myös lonkkien osalta kunnossa. Kuvauksen yhteydessä eläinlääkäri kuitenkin huomasi toisen takajalan ulottuvan selkeästi pidemmälle kuin toisen. Tämä johtuu joko lihaksistosta ja/tai anatomisesta seikasta ja sen vuoksi ristiselkä kipeytyy.


Mobile phone photo, Antti and Nome in first place after agility race


Puppies and Papu

Papu & Sepe's and Taiku's head

No comments:

Post a Comment