Sunday, 20 February 2011

February news

There has been very cold weather last weeks. We also have much snow this winter. So we have done very good mushing trips with dogs.

Last week Anttoni and Silba (Witsi's puppy, Ristinummen Pikku Hukatar) were here. Silba run in our team and was working nice. One time she was in lead with Sepe in Anttoni's team and hasn't any problems. Now all Witsi's second litter puppies have run in lead.

Today we were in official agility competitions in Masala. Competitions started very good. In jumping course Antti and Geea did great job (clear course = 0) and Geea earned her first LUVA-result! She was 5./50 dogs. Anne and Witsi did some mistakes and got 15 points and result was 22./50
In second agility course Nome (&Antti) jumped one contact and got 5 points (11/50). Witsi worked very good, but Anne forgot course (no result). Otherwise they had clear course.
In last course Nome did wrong course and got disqualified. Witsi did again good work, but got 5 points from teeter (didn't stop). Witsi was 7./ 40.

We have been again visiting vet. This time with Kaima. She has had cough and some other problems about 3 weeks. In vet we got diagnosis, that she had very strong bacteria infection in her throat. So, Kaima has now a long rest. Luckily, it is notinfectious.
______________________________________________________________________

Viime aikoina etelässäkin on paukkuneet kunnon pakkaset. Rekikoirailukelit ovat olleet oikein mainiot, kun lumestakaan ei ole puutetta. Erilaisilla vajakkokokoonpanoilla on useita lenkkejä maisemista ja kuun/auringon valosta nauttien.

Anttoni ja Silba (Ristinummen Pikku Hukatar) olivat viime viikolla tet:ssä meillä. Koirien varusteita tuli huollettua oikein urakalla. Silba pääsi useamman kerran mukaan vetotreeneihin ja juoksi oikein mukavasti myös vieraammassa porukassa. Kerran se sai juosta johdossa Sepen kanssa, eikä sekään tuottanut ongelmia. Nyt kaikki pennut ovat päässeet kokeilemaan johtohommia ja vaikuttavat tulleen veto-ominaisuuksien suhteen vanhempiinsa, vaikka vielä opittavaa löytyykin nuoresta iästä johtuen.

Tänään kävimme Masalassa KKK:n virallisissa agikisoissa. Kisat alkoivat hyvin, kun Antti ja Geea nappasivat ensimmäiseltä hyppyradalta nollan ja vieläpä lähes 10 sekuntia alle ihanneajan! Geealle siis eka LUVA ja 5./ n. 50 koirakosta. Annelle ja Witsille tuli muutamia virheitä: vika keppiväli jäi ensin kiireessä pujottelematta, esteen ohitus ? ja lopussa tippui yksi rima. Tuloksena 15 vp ja 22. sija
Toisella agilityradalla Nome ja Antti saivat 5 vp. Nomen hypättyä puomin kontaktin (sijoitus 11.). Witsillä ja Annella rata olisi ollut muten puhdas nolla, mutta ohjaaja muisti radan ensin väärin ja Witsi kerkesi mennä ohjauksen mukana väärälle esteelle -> hylky. Hyvä rata kuitenkkin kaikin puolin.
Viimeisellä agiradalla Nome sekosi ensin pujottelussa, jonka jälkeen suoritti vielä väärän esteen -> hylky. Witsin rata sujui hyvin, mutta harmittavasti keinulla pysähtyminen unohtui niin koiralta kuin ohjaajalta (käsky), joten tuloksena komea lentokeinu ja 5 vp (sijoitus 7.).

Eläinlääkärireissut eivät päättyneet Geean hiivan syönti episodin jälkeen. Seuraavalla viikolla Kaima alkoi yskiä ja köhiä oudosti. Ensin ajattelimme sen olevan kennelyskää, mutta tauti ei vaikuttanut tarttuvan muihin ja muutenkaan oireet eivä aivan täysin vastanneet. Kun oireet eivät näyttäneet pitkällä levolla ja antibiooteilla hellittävän laisinkaan, Kaima käytettiin eläinlääkärissä. Siellä se rauhoitettiin, että kurkkua päästiin tutkimaan ja hoitamaan paremmin. Näytteessä näkyi jotain rajua ja el:stäkin erikoista bakteerikasvustoa. Ilmeisesti Kaima on saanut sen syödessään tiskirättiä (joita se heti silmän välttäessä varastaa). Kortisonipiikki, antibiootit ja eläinlääkärin hoito auttoivat hetkeksi, mutta sitten köhiminen taas paheni. Torstaina aloitettu uusi kortisonikuuri ja antibioottikuuri näyttävät nyt auttavan. Lähes 3 viikkoa pitkä sairaslma siis jatkuu yhä sisäkoirana. Onneksi kyse ei ole tarttuvasta taudista, mutta harmittavasti Kaima ei taida päästä enää tämän talven lumille.


18.2 Cold weather training and full moon. Yepla and Sepe in wheel.

16.2 Anttoni's team: Silba & Sepe, Jätkä

16.2 Anttoni's team

16.2 Antti's team: Siina & Sola in lead, Uwa, Nome & Yepla

13.2 Sepe & Siina in lead, Witsi & Geea, Taiku, Yepla & Sola

13.2

Taiku, Sola, Yepla & Uwa

Antti and Witsi's puppies: Siina, Sola, Sepe & Yepla

No comments:

Post a Comment