Sunday, 17 April 2011

Agility competitions

Yesterday Witsi and Anne were in official agility competitions. In first race Witsi went too fast to sticks, but course was other ways good. She got 6 points and placed 4:th from 30 dogs. Course was difficult and only two dogs did zero-results.
In second course Witsi and Anne had some problems and finally Witsi did wrong course.

Last week Kaima had cough and other problems again. She has been 1 month without medicines. Vet diagnosed Eosinophilic Bronchopneumopathy (EBP). This disease is diagnosed mostly Siberian huskies and other arctic breeds. Kaima eats now cortisone and it helps.
___________________________________________________

Eilen Witsi ja Anne kävivät Showlinkin hallilla Siuntion koirakerhon järjestämissä virallisissa agilitykilpailuissa.Ensimmäinen rata sujui muuten hyvin, mutta Witsi tuli kepeille liian lujaa (ohjaaja unohti jarruttaa koiran vauhtia ja taisi käskykin jäädä antamatta). Witsi siis aloitti pujottelun vasta kolmannesta välistä ja jatkoi lähes loppuun ennen kuin tajusi, että ne olisi pujoiteltava alusta uudestaan. Sitä ennen se kuitenkin pujotteli kepit vielä väärään suuntaan. Tuloksena 5 vp ja kepeillä kuluneen ajan takia vajaa sekunti yliaikaa. Loppusijoitus oli silti 4./30 :) Rata oli melko haastava ja puhtaita nollia tuli kaksi kappaletta.
Toisella radalla Witsillä oli vauhtia hieman enemmän. Kaikki sujui noin radan puoleen väliin hyvin, mutta sitten Witsi ei osannut päättää kahdesta hypystä kummalle se lähetettiin. Viime hetkellä se valitsi oikean hypyn, mutta ohjaaja ei kerennyt enää vaihtaa puolta. Witsi pääsi tekemään omat ratkaisunsa, joten se jatkoi hyppysuoraa A:ta kohti yhden esteen liikaa -> hyl.

Kaima kerkesi olla noin kuukauden ilman kortisonia, kun koko kevättalven kestänyt kröhiminen alkoi taas. Eläinlääkäri antoi tiistaina antibioottikuurin, joka ei kuitenkaan auttanut. Kaiman hengitys rohisi koko ajan, eikä se meinannut saada nukutuksi. Perjantaina aloitettu vahva kortisonikuuri helpotti taas sen oloa. Itse olimme epäilleet jo aikaismmin Eosinophilic Bronchopneumopathy:tä (EBP) eli eosinofiilista hengitysteiden sairautta ja eläinlääkäri vahvisti diagnoosin perjantain tutkimusten jälkeen. Sairautta tavataan jonkun verran siperianhuskyilla ja sitä kutsutaankin rekikoirien "räkätaudiksi". Toivottavasti Kaimalla sairaus pysyisi nyt aisoissa ja annosta voitaisiin vähitellen pienentää.

1 comment: