Wednesday, 22 February 2012

Winter news

Now there is much snow also in Southern Finland. All dogs had ran in 1-3 teams regularly. We have trained sometimes with other teams and guest dog Jeppe spent time in our pack for a week. Sometimes we have trained on fast trails and sometimes on open fields. Young dogs have got good leader training. Unfortunately there is water on ice, so it isn't possible to train there.End of January the weather was very cold, but now the temperature is near zero.

Last Sunday in Ohkola were unofficial sled race. Anttoni started there with Silba (Ristinummen Pikku Hukatar) and other dogs in 4 dogs class.
____________________________________________

Viime aikoina täällä Etelä-Suomessakin on tullut lunta riittämiin. Lauma on saanut viettää päivittäin useita tunteja juoksutustarhassa ihmisten puuhatessa esimerkiksi lumitöiden parissa. Lisäksi koirilla on tietysti ajeltu reellä erilaisissa kokoonpanoissa 1-3 valjakolla. Tammikuussa hoitokoira Jeppe kävi kyläilemässä laumassa ja muutaman kerran on ajettu muiden valjakoiden kanssa yhdessä.

Välillä urat ovat olleet vauhdikkaita ja välillä taas on kahlattu kunnon hangessa. Erisuuntiin risteävillä moottorikelkkaurilla myös nuoriso on saanut varmuutta johtajatreeneissä. Jäällä on käyty pariin kertaan, mutta kovista pakkasistakin huolimatta jäällä on melko paljon vettä paikoitelllen.

Kovimmilla pakkasilla tammikuun lopussa Nome ja Jätkä ovat saaneet takit niskaansa lenkkien jälkeen. Toiseksi takikisi hankittiin Back on Track suositusten perusteella. Osittain sisäkoirina asuvat vanhukset tuntuvat viihtyvän hyvin ulkona myös takitettuina. Muut koirat tuntuvat pakkasessa piristyvän vain entisestään, mutta Kaiman hengitysteille se ei tehnyt hyvää. Kaima joutuikin pitämään hieman treenitaukoa ja lääkityksen jälkeen se on taas oma itsensä.

Sunnuntaina järjestettiin Ohkolassa epävirallinen kilpailu, jossa Anttoni sekä Silba (Ristinummen Pikku Hukatar) kisasivat valjakoineen 4 koiran luokassa.

Photos are taken about week ago.
8 dogs team
Open field
Young boys Sepe & Taiku leaded this time.
On ice
Finally home
Best friends Sola & Siina

No comments:

Post a Comment