Saturday, 28 April 2012

Agility races

On last Sunday we were in agility competitions after long pause. An official agility competition was at Kirkkonummi.

Witsi & Anne had two starts in 1-class. In  the first start Witsi did a zero result (no mistakes and under the border time). She got her second LUVA-result :) and was 6./29. In second start third LUVA and AgiCert was very near. Two obstacle before thefinish line she turned wrong side and then handler had problems. Witsi jumped obstacle back aand got disqualifed.

In 2-class first start Geea & Antti did good course without mistakes. In 2-class jumps are higher than in 1-class and time have to be faster to get good result.. Geea's time was 0,4 sec too long. Her result was 4./16 and she got some prizes. In second start Geea had problems in slalom and got finally disqualifed.

Nome & Antti  had one start in 2-class. Nome was very happy in race. He was very fast and barked all the time in race. Also Nome did zero result (some seconds under time). 11,5 years old Nome was the oldest dog in competitions, but his time was so good that in final result he was 3.rd/16! And got his first LUVA-result in 2-class. In 2-class the number of LUVA-results depends on how many dogs compete in the same start.

This was good start for this year agility competitions.
____________________________________________________
Sunnuntaina kävimme talvitauon jälkeen agilitykilpailuissa. Vuorossa olivat Kirkkonummen kennelkerhon viralliset kilpailut 1- ja 2-luokalle.

Witsillä oli kaksi starttia. Ensimmäinen rata oli melkoista pyöritystä ja tuntui, ettei se sopisi vauhdikkaalle Witsille yhtään. Anne ja Witsi starttasivat radalle toisina, joten Witsi piti käytännössä lähes suoraan autosta radalle. Radalla edettiin rauhallisesti, jottei virheitä tulisi ja eihän niitä tullutkaan! Witsille siis toinen LUVA. Mutta vaikka aika riitti nollaan, sijoitus jäi 6./29 rauhallisesta etenemisestä johtuen.
Toisella radalla Witsi tiesi jo mitä odottaa ja olisi joka välissä halunnut kiihdytellä. Kolmas LUVA ja AgiSert olivat hyvin lähellä, mutta kolmanneksi viimeisellä esteellä ohjaaja mokasi.Witsi kepsahti esteen hypättyään väärään suuntaan. Tilaanteessa ei olisi syntynyt virhettä, jos ohjaaja olisi vaan jatkanut matkaa seuraavalle esteelle, mutta.... Piti varmistaa koiran suunta kutsumalla se luokse, vaikka itse oli vielä hypätyn hypyn väärälllä puolella. Eli Witsi hyppäsi hypätyn esteen takaisin. Hyvä rata, vaikka hylky tulikin.
Ennen 2-luokan ratoja oli hyvä treenata tokoa Sepen kanssa hälinässä.

Geea kisasi seuraavaksi Antin kanssa 2-luokassa. Ensimmäisellä radalle Geea toimi hienosti ja teki töitä Geeaksi hyvällä vauhdilla. 2-luokassa ihanneajat ovat kovemmat ja hypyt korkeammalla kuin 1-luokassa. Geea teki hyvän nolla radan, mutta valitettavasti aika jäi silti 0,4 sekuntia ihanneajasta ja LUVAsta. Tuloksella se sijoittui LUVA:n saaneiden taakse heti neljänneksi (/16) ja pääsi palkinnoille :)
Toisella radalla Antti yritti saada Geeaan vielä lisää vauhtia ja niin kävikin. Vauhti kostautui kepeillä, jossa Gepsu ei pujotellut joka väliä. Keppisähläyksen jälkeen tuloksena oli hylky.
Nome ja Antti osallistuivat viimeiseksi 2-luokan hyppyradalle. Nome ei ole enää ollut treeneissä mukana kuin satunnaisesti. Koiravanhus oli kuitenkin aivan innoissaan ja omassa elementissään. Jopa niin innoissaan, että räkytti koko radan (meidän koirista ei kukaan ole koskaan haukkunut radalla)! Nome on varma nopea suorittaja ja tuloksena oli puhdas nolla  alle ihanneajan :)
2-luokassa LUVA:n saaminen riippuu myös kisaajamäärässä sijoittumisessa eli odotettiin tuloksia. 11,5-vuotias (kuuluttajan mukaan kisojen vanhin koira) Nome yllätti muut olemalla iästään huolimatta radalla 3./16. Nomelle siis ensimmäinen LUVA 2-luokasta!
Vaikuttaa Anne Saviojan radat sopivan meidän siperialaisille.

No comments:

Post a Comment