Tuesday, 7 July 2015

Hiking trip to Teijo

15-16.5 Anne did a little hiking trip to Teijo new national park. Siina and Geea were backbacking dogs and Fanta trained only be "hiking dog" without backbacings. First day we walked on swamp and near some lakes. We slept in tent. Second day we went on some hills. Landscapes were beautiful and weather sunny.
This was 6 months old Fanta's first hiking trip. She was first very active and hated leash (she has normally run free). After about 10 km hiking Fanta behaved like old hiking dog. She looked, how Siina and Geea behaved and learned from example.
________________________________

15-16.5 Anne kävi kolmikonn kanssa kahden päivän retkellä uudessa Teijon kansallispuistossa. Tällä kertaa mukaan pääsivät kokenut retkikoira Geea, Siina ja ensikertalainen Fanta, joka retken aikana vietti 6kk juhlia. Siina ja Geea saivat kannettavakseen evästä ja vaatetta. Fanta sai harjoitella ihan vain hihnassa eteenpäin kulkemista (jota se protestoi ensimmäiset 10 km, metsässä kun on saanut aina juosta villinä ja vapaana). Teijo sopi hyvin parin päivän reissulle ja matkalle sattui varsin monenlaista maisemaa ja nähtävyyttä. Pitkospuita ja siltaylityksiä reiteille mahtuu melko paljon, joten jos liikkujia reiteillä on paljon isomman koiralauman kanssa väistäminen voi olla haasteellista.

Retken aloitimme Nenustannummelta. Punassuon kautta kiersimme Puolukkajärven etelärannalle. Kansallispuiston ulkopuolella? reittimerkit olivat välillä täysin kadoksissa ja välillä tuli kuljettua umpimetsää omia reittejä. Teerisaaren leiripaikka oli mukava ensimmäinen taukopaikka. Tähän mennessä vastaan ei ollut tullut yhtään ihmistä aurinkoisesta säästä huolimatta. Matka jatkui Matildajärven eteläpuolta tutkien. Fanta hieman sähläsi laiturilla ja tipahti järveen. Sillä on vielä hieman opeteltavaa retkeilystä.Yöksi leiriydyimme Vicksbäckinlahden nuotiopaikalle.  Ensimmäinen päivä kului siis pääasiassa suolla ja rannoilla kulkien. Polut olivat hyväkuntoisia ja pitkokset uusia Matildajärven läheisyydessä. Matildassa oli näkynyt muutamia ihmisiä, mutta illalla oli taas hiljaista. Koirat nukkuivat ja tarkkailivat ympäristöä puihin kiinnitettynä ja itse tuli grillattua nuotiopaikalla. Väsyneen Fantan eka telttayö sujui mallikkaasti Siinan ja Geean opastuksella.
Toisena päivänä kierrettin Matildajärven ja Puolukkajärven pohjoispuolta. Sahajärven kallioilla oli ruokatauon aika. Kallioilta oli kivat näkymät. Lopuksi koukattiin vielä Hamarinjärven rantaa ja Nenustannokan mäelle. Kalliolta oli taas mukavat maisemat ja tauko venähti suht pitkäksi eväitä syöden ja lukien. Fantakin oli jo oivaltanut retken idean ja käyttäytyi kuin kokenut reissukoira. Takaisin autolle palasimme helppokulkuista (umpi)kangasmetsää pitkin.

15.5 Punassuo-swamp (Siina, Fanta and Geea)
15.5 Geea and Fanta before Fanta's first swim
15.5 Vicksbäkinlahti-camp
15.5 Camp after rain
16.5 Morning start on swamp. Geea knows best trail.
16.6 Break in Endal
16.6 Hill near Sahajärvi
16.6 Happy hiking dogs
16.5 Last stop in Nenustannokka, Fanta rest like old hiking dog
16.5 Fanta and Siina
16.5 Nice forest, back to car

No comments:

Post a Comment