Sunday, 19 March 2017

21.1 Torronsuo and weekend on swamp

21.1.2017 Kaima, Geea, Soyka and Anne did snowshoes-trip to Torronsuo national park with Kata, Lysti and Enne. Torronsuo is very a big swamp and now it was good possibility to go there. Day was wonderful: sunny and not too cold and enought snow. We ate good dinner by fire. Kaima and Soyka did bigest work as a pulka dog. Very nice day!

At evening otehr dogs (Siina, Sola, Taiku, Fanta and Yepla) had mushing trip on swamp too. Next morning was also sunny so we go to mush on swamp again.
_____________________________

Kaima, Geea ja Soyka pääsivät Annen kanssa päiväretkelle Torronsuolle Katan, Ennen ja Lystin kanssa. Sää suosi retkeläisiä ollen hieman pakkasellla. Aurinko paistoi kirkkaalta taivaalta. Torronuolla on käyty aikaisemminkin, mutta varsinaisella suoalueella oli nyt helppo kulkea lumikengillä pienessä lumikerroksesssa. Retki aloitettiin 2-tien läheisyydestä ja tavoite oli päätyä nuotiopaikalle Katavasaareen. Mukana oli pulkka aisoineen, jossa kulkivat kätevästi runsaat eväät, puut ja taukovaatetus. Kaima toimi menomatkalla vetojuhtana ja takaisin tullessa oli Soykan vuoro. Hienossa säässä pysähdyttiin usein kuvailemaan ja katselemaan talvista suomaisemaa.

Vain talvella käytössä olevaa nutoiopaikkaa jouduttiin hieman etsimään, mutta lopulta se löytyi hieman metsemmästä tuulelta suojassa. Kata oli järjestänyt mahtavat eväät. Ruokasi syötiin vartaita. Jälkiruoka olikin positiivinen yllätys: appelsiinisuklaakakkua. Voi ja suklaa oli helppo lämmittää nuotiolla ja Kata sai vatkattua taikinan. Taikina laitettiin koverrettuihin appelsiineihin folion sisään ja tulelle paistumaan. Tuli todella hyvää :)

Illalla kisaporukka eli Siina, Sola, Fanta, Taiku ja varakoira Yepla pääsivät pidemmälle valjakkolenkille. Taas suunnattiin suolle, mutta kyseessä toinen suo. Pimeässä metsästä suolle tuleva jälki jäi huomaamatta ja suolla pyörittiinkin sitten pimeydessä useampi kierros ympäri. Kännykästäkin loppui akku, joten ei ollut aavistustakaan, milloin jälkeä pitäisi osata katsella. Käytiin sitten tarkistamassa kaikki vanhat valjakkojäjet suolla ja lopulta löytyi tulojälkikin. Seuraavana aamunakin sää suosi, joten taas suunnattiin suoajelulle. Tällä kertaa kahdella nelosvaljakolla. Valoisassa sai muutamia kuviakin.

21.1.2017 Kaima, Soyka and Geea on Torronsuo
21.2.2017 Easy way to go with snowshoes
21.1.2017 Soyka's turn to pull back to car
21.1.2017 Soyka's first time as a pulka-dog
21.1.2017 Soyka and Kaima
22.1 On swamp again

22.1.2017 Forest-trail. Siina and Taiku in lead, Soyka and Sola in wheel.
22.1.2017 Second team: Geean and Yepla in lead, Kaima and Fanta in wheel
22.1.2017 Beautiful weekend
No comments:

Post a Comment