Monday 14 November 2016

26.12.09-11.11.16 Sepe

 11.11 Antti training team and Sepe & Sola leaded team very good 15 km training. After that dogs ran free and played. Everything was good and Sepe retrived tennisball as normally. Two hours after trainig Sepe's condition wasn't normal. He only rest and looked very ill. We went to the vet clinic, where Sepe's conditon looked very bad. He has unexpected cancer and had lost lot of blood. Only one thing could help Sepe's pain.

Sepe's death was big and very unexpected lost to us. Sepe looked to be in good race dog condition all the time. He looked very happy dog also his last week: ran with good attitude in team, spurt free in snow, did obedience trinings and enjoyed inside dog life.

Sepe had lot of good features. He was also very special dog to us. May be not the typical siberian, because he loved to please people so much. Allways very eager to do something and tried his best.
_________________________________________________

Marraskuun toinen viikko oli luminen ja koirat olivat päässeet juoksemaan reen edessä. Perjantaina 11.11 Antti kävi iltapäivästä ajelemassa koirilla noin 15 km lenkin Sepe johdossa. Lenkki oli sujunut hienosti ja vauhdikkaasti. Sen jälkeen koirat saivat verytellä vapaana pihalla ja Sepe tietysti leikki Antin heittämillä leluilla niitä ilmasta noutaen. Muutama tunti tästä Sepe vaikutti hyvin vaisulta, eikä suostunut liikkumaan paljoakaan. Ikenet olivat valkoiset ja koiralla oli selkeästi paha olla. Silti se jaksoi heiluttaa häntäänsä ja hyppäsi autoon (jos vaikka pääsisi tokoilemaan). Yliopistollisella eläinsairaalalla Viikissä Sepe otettiin heti tutkittavaksi ja vointi heikkeni silmissä. Kipulääkityksen jälkeen ultralla syyksi selvisi verta täynnä oleva perna. Röntegnissä vielä varmistettiin syyksi asia, josta eläinlääkäri jo varoitti: iso kasvain. Ilmeiseti se oli revennyt veryttelyleikeissä. Vaihtoehtoja ei paljoa jäänyt vaan nuokkuva Sepe oli päästettävä kivuistaan mahdollisimman nopeasti.

Menetys oli suuri ja yllättävä. Ensimmäinen omiin käsiin syntynyt pentu ja "nuorena" kuollut koiramme. Ainakin Sepe oli loppuun asti iloinen ja sai tehdä asioita, joita se rakasti.  Viimeiselle viikollakin käytiin tokotreeneissä, Sepe oli sisäkoirana mukaan arjen touhuissa, kirmasti hangessa, spurttaili yksikseenkin ihan juoksemisen riemusta ja tietysti veti täysillä.

Sepessä oli paljon hyviä ominaisuuksia, jotka korvasivat sen pieniä virheitä. Ei ehkä kaikkein tyypillisin husky, mutta erinomainen siperialainen meille. Se oli aina täysillä mukana tekemässä oli kyse sitten valjakosta, tokoiluista, leikeistä tai muusta. Se halusi aina olla mukana ihmisten touhuissa ja pääsikin usein tottelevaisuutensa ja vapaana pidettävyytensä vuoksi arkiaskareisiin. Harva husky tekee ihan miellyttämisen halusta tunnistusnoutoa, ohjattua noutoa, ruutua, EVL:n paikalla makuuta ja muita liikkeitä. Käytiinpä sillä joskus tekemässä hyvällä menestyksellä esineruutuakin metsässä.
Valjakossa Sepessä oli voimaa ja se työskenteli aina kovasti. Vetopäätä riitti ja pitkilläkin vetolenkeillä se työskenteli mainiosti myös yksin valjakkoa johtaen.
Valitetttavasti yrityksestä ja suunnitelmista huolimatta Sepe ei ehtinyt saamaan yhtään pentuetta. Ainakin Sepe siskojensa kanssa on nostanut riman aika korkealle, millainen meille hyvä siperialainen voi olla.
Sepe's last training some hours before death, when everything was fine, Sola and Sepe in lead.

1/2016 Soyka, Sepe and Geea.  Sepe loved puppies.
4/2016 Lapland, top of Jorpulipää, Sepe in swing
1/2015 Leader
10/2015 Free running (with Taiku and Geea)
5/2015 Beatiful boy
5/2015 Happy Sepe
3/2013 Camping (Taiku & Sepe)
3/2015 Taiku and Sepe near Kiilonpää, Lapland
Anne and about 3 weeks old Sepe

No comments:

Post a Comment