Sunday, 9 April 2017

26.2 Salpasäpinät sprint-race

26.2.2017 Salpasäpinät Sprint race with MD-trained dogs. Anne start with girl team. This was Soyka's first race and it was the reason to go race. Girl team did good work, but we haven't trained so short trails with speed and power. Dogs need lot of cheers to go fast.

Anne's team (2*6 km, two hours rest between starts):
Siina- Sola (leaders)
Soyka-Fanta

Siberians: 3./19,  all 3./ 30?
2. prize from sled dog racing test (only 0,07% , some seconds from 1.st prize)

Siberian results
__________________________________________________________________________

26.2.2017 suunnattin perinteisesti Salpasäpnöihin Kasariin. Kyseessä oli sprinttikilpailu (2* reilu 6 km parin tunnin tauolla) ja koirilla ei ollut takanaan kuin yksi sprinttitreeni (kisaa edeltävä torstai) koko kaudelta. Tiedossa oli, ettei vauhti riittäisi varsinkin kun kolme valjakon koirista oli juossut edellisenä viikonloppuna 3*33 km Ruunaa Racessa. Kisa oli kuitenkin tärkeä kokemus ensikertalaiselle, 16 kk Soykalle.

Anne starttasi kilpailuun pelkällä narttuvaljakolla. Johdossa luottokeula Siina ja Sola, takana Fanta ja Soyka. Ensimmäisellä kierroksella heti alussa oli vaikeasti hahmotettava käännös isolta tieltä oikealle. Johtajat käänsivät käskystä sinne hienosti lennosta. Pian ohitettiin parkissa ollut valjakko. Taisi olla Soykan eka ohitus, mutta ei mitään ongelmaa. Ura oli melko puuroinen ja raskas, joka oli tietysti valjakkomme etu. Jotta koirat eivät laskisi keskipitkän vauhdeille, kuski koitti hoputtaa niitä lähes koko matkan. Seuraavassa ohituksessa Sola olisi jostain syystä halunnut ohitta pyöräkoiran väärältä puolelta (ehkä ei halunnut poistua kovemmalta uralta?). Siinä joutui hieman himmaamaan. Ohitus sujui ok, mutta kuten seuraavissakin ohituksissa, koirilla oli suuria vaikeuksia päästä takaisin sprinttivauhtiin, vaan ne olisivat mielellään hidastaneet vauhtia ohituksen jälkeen. Jossain tällaisessa kohdassa nuori innokas Soyka pääsi hyppäämään seisingin ja pääliinan yli. Se ei saanut itse korjattua tilannetta vaan oli pysähdyttävä auttamaan. Kaikista ohitetuista valjakoista päästiin kuitenkin irti ja koirat tulivat iloisena maaliin. Yllätykseksi sijoitus oli 3./ ja vain 11s. Toisesta sijasta.

Toinen kierros menikin sitten hieman heikommin. Koirat juoksivat kuitenkin ok, mutta vauhti vain puuttui. Erityisesti Solalla oli johdossa vaikeuksia pitää vauhtia yllä. Eipä kukaan kuitenkaan tullut takaata ohi eli koko matka mentii yksikseen.

Lopulta sijoitus oli 3./ eli erittäin hyvä. Taakse jäi paljon sprinttivaljakoita. Toisella kierroksella vauhti oli kuitenkin sen verran hitaampi verrattuna kärkeen, että REK1 tulos jäi valitettavasti 0,07% eli muutaman sekunnin päähän. Tulos oli siis REK2 105,07%:lla. Soykalle kyseessä oli ensimmäinen kilpailu ja koetulos. Se teki innokkaasti töitä, ohitti täysin ongelmitta ja siitä ei varmasti REK1-tulos jäänyt kiinni. Yleensä koirat osaavat käyttäytyä lähdössä suht maltillisesti kisoissakin nykyään ja odottavat rauhassa omaa vuoroaan. Soykakin on treeneissä rauhallinen, mutta nyt kisatilanteessa se hieman otti kierroksia muista valjakoista ja yritti syödä seisinkiään ja repiä ohimennen pääliinaa.

Siinalta ja Solalta ei meinannut millään löytyä siruja kilpailun jälkeen. Pitkällä tutkimisella järjestäjät lopulta löysivät molemmilta sirunumerot. Sama juttu oli edellisen kerran Sepellä Salpasäpinöissä. Ainakin sisaruksilla oli samanlaiset sirut. Kisan jälkeen Antti kävi vielä treenailemassa Geea + Taiku ja kisavaljakko Soykaa lukuun ottamatta.

26.2 At start line. Dogs waiting command to go (c) Minna Huuhtanen
and time to go (c) Minna Huuhtanen
Last meters after 2* 6 km (c) Minna Huuhtanen

No comments:

Post a Comment