Monday, 21 March 2011

Aarnivalakiat race & Witsi 6 years

On Sunday was this winter last sled dog race Aarnivalakiat in Kiiminki. There was only 4-dog class for nordic breeds. 40 teams took part in race.

Antti drove our team again. Witsi & Geea ran in lead and Yepla & Taiku in wheel. Our team start number was 40, so the team was the last team at start. Thet trail wasn't in good condition after 39 teams, but dogs ran good. Our team passed 15 teams in 11 km trail. Time was 37.51 min and result 11/28 from siberians. Dogs earned 2. price in sled dog racing test. This was Yepla's first official working result.

Yeasterday was Witsi's 6th. birthday. Hopefully Witsi got good birthday present, when she ran in Aarnivalakiat- race. She loves working in all hobbies. In home she reminds more and more her half brothers Jätkä and Nome.
_________________________________________________________

Etelässä on ollut viime viikolla aurinkoiset ja keväiset ajokelit. Hankikannoilla pääsi liikkumaan mukavasti aamuisin, mutta auratuilla reiteillä oli melko jäistä. Reilu viikko sitten Takoda ja Takodan kaveri Pave-husky kävivät myös testailemassa isommassa valjakossa juoksemista onnistuneesti.

Viikonloppuna oli vuorossa kauden viimeiset rekikisat. Samojediyhdistyksen Aarnivalakiat-kilpailu järjestettiin Kiimingissä. Paikalla oli huimat 40 valjakkoa.

Nyt oli taas Antin vuoro kisata. Valjakossa juoksivat johdossa Witsi & Geea ja takana Taiku & Yepla. Valjakkomme oli arvottu viimeiseksi lähtijäksi. 39x4-koiran valjakon ajon jälkeen moottorikelkkaura oli jo puuroutunut pahasti. Koirat juoksivat silti innolla ja saivatkin sitten taas kunnolla ohitusharjoittelua. Yhteensä ohituksia 11 km matkalla kertyi yli 15. Aikaa reitille kului 37.51 min. Loppusijoituksissa sijoitus oli 11. 28:ta huskyvaljakosta ja REK2. Yeplalle saatiin siis myös ensimmäinen virallinen käyttötulos.

Kauden tavoite tuli saavutettua eli nyt kaikilla mahdollisilla lauman koirilla on REK2:t. Valitettavasti Witsin pennut olivat 6 päivää liian nuoria saavuttaakseen tällä kaudella virallisia käyttötuloksia. Siina ja Sola juoksivat kuitenkin Ohkolassa epävirallisesti myös tulokset.

Eilen Witsi täytti 6 vuotta. Witsi taisi saada Aarnivalakioissa mieleisensä synttärilahjan päästessään kisaamaan ;) Nuoresta iästä lähtien Witsi on toiminut valjakkomme johtajana ja nauttii työstä täysillä. Harrastuskaverina se on mainio myös muissa lajeissa ja helppo kotona. Koirana siis mitä sopivin meille :)
Kotioloissa Witsi on alkanut muistuttaa vanhemmiten yhä enemmän puoliveljiään. Kopin ulkopuolella sitä näkee tarhassa lähinnä ennen vetämään lähtemistä tai ruokintaa. Juoksutustarhassakin se touhuaa mieluiten omiaan tai viettää aikaansa ihmisten kanssa.


16.3 morning mushing, Siina (front)& Sola were leaders.

16.3 Pause, in wheel old boys Nome and Jätkä.

16.3 Morning sun and sled team

16.3 Aarnivalakiat-race team back to car after training (Witsi & Geea, Taiku & Yepla)

16.3 Happy leader Witsi, 6 years got good birhday present

20.3 Team wait water after race

No comments:

Post a Comment