Wednesday, 9 March 2011

Ohkola race

Last weekend we participated at Ohkola race. This time it was Finnish championshpis in siberian huskies racing test.

Antti drove our team. Witsi & Geea were in lead and Sola & Siina in wheel. Weather was warm, but trail was in very good condition. On first day our team was 7./15 and 5. /11 in siberians.

Also Takoda(Ristinummen Sulosusi) and Silba(Ristinummen Pikku Hukatar) were in Ohkola (so all 5 puppies were there :)). They ran in one dog kickspark- class, 4km. Anna & Takoda were 4./6 (12,38min) and Anttoni & Silba were 5./6 (13,18 min).

Weather was colder on Sunday. This time Siina ran in lead with Witsi. Antti's time was 19,54 min and 5. in siberians (7. all results). Witsi and Geea got 2. price in sled dog racing test. Sola and Siina are too young to get official results.

All results
_________________________________________________________

Viime viikonloppu kului Ohkolan rekikoirakisoissa. Paikalla olivat myös kaikki viime talven pentueemme pennut. Tällä kertaa kilpailu oli kaksipäiväinen ja 4 koiran luokassa oli siperianhuskyjen Suomen mestaruus- kilpailukoe (SM-REK). Reittinä oli n. 8km pitkä erittäin hyvässä kunnossa ollut ura.

Antin ajamassa kisavaljakossa juoksivat ensimmäisenä päivänä Witsi & Geea- johdossa sekä pyörässä ensimmäistä kertaa kisoihin päässeet Siina & Sola. Keli oli melko lämmin siperialaisille. Matkalla oli ollut hieman ongelmaa toisessa ohituksessa ja koirilla oli vaikeuksia irrota ohitetusta valjakosta. Välimatkan kasvettua intoa taas riitti ja maalin lähestyessä valjakko saavutti mukavasti vielä kolmatta valjakkoa tullen yhtäaikaa maaliin. Aikaa kului 20,22 min ja sijoitus kokonaiskisassa 7/13 ja siperialaisissa 5/11.

Neljän koiran valjakoiden tultua maaliin oli vuorossa yhden koiran kickspark-luokka. Sekä Takoda (Ristinummen Sulosusi) että Silba (Ristinummen Pikku Hukatar) pääsivät vetämään 4 km lenkille saaden hyvää kisakokemusta. Anna & Takoda sijoittuivat ajalla 12.38 neljänsiksi ja Anttoni & Silba ajalla 13.18 viidensiksi. Kisassa oli 6 osanottajaa ja kasvattimme olivat ainoat SH:t luokassa.

Kisan jälkeen Anne kävi vielä ajamassa reitin nelikolla Sepe & Taiku ja Yepla & Kaima. Pikku pojat olivat ensimmäistä kertaa yhdessä johtoparina, mutta toimivat silti hienosti.

Sunnuntaina saatiin kerrankin nukkua myöhään, kun kisapaikalle oli matkaa vain reilu tunti. Nyt ilma oli hieman viileämpi. Antti muutti hieman valjakon koirien järjestystä eli Siina pääsi Geean tilalle johtoon. Koirat juoksivat reitin mukavalla vauhdilla ja saavuttivatkin edellä lähteneen valjakon. Siitä ei kuitenkaan päässyt irti ja valjakot tulivat kovalla loppukirikamppailulla maaliin. Sunnuntain aika oli 19,54 ja sijoitus pysyi samana eli siperialaisissa 5./11. Aika riitti hyvin REK2 -tulokseen, mutta Siina ja Sola jäivät ilman tulosta 14kk iästään johtuen.

Kilpailun jälkeen Anne kävi nauttimassa hyvistä urista Sepe & Jätkä, Yepla -tiimillä. Perässä tuli Anttoni Silba & Taiku, Nome- valjakolla.

Kaikki tulokset


Antti in finish first day. (c) Kari Tolvi


Anna and Takoda in start. (c) Antti Riisiö


Anttoni and Silba in start. (c) Kari Tolvi


Siina and Witsi ready to start. (c) Saana Monten


Leaders had something same? Siina & Witsi in finish line second day. (c) Saana Monten

No comments:

Post a Comment