Sunday 13 May 2012

Spring races

6.5 Anne & Taiku and Anne's friend Minna & Witsi were in Kaukjärven kierros-canicross race. Trail was 14 km. Dogs worked good and runners tried to run faster :)
Minna & Witsi won (time: 1:06:35) and Anne & Taiku were third (1:10:10). In women's class was 9 teams. Both dogs got good prizes: 20 kg food, nutrilion and other vetcare and Witsi also mantel (=winter jacket) with text "Kaukjärvi winner 2012"

5.5 Witsi's puppy Silba (Ristinummen Pikku Hukatar) was in Ohkola cart race. Anttoni & Silba were 6./10 in one dig kickbike class.
__________________________________________________

6.5 oli yhden vuoden tauon jälkeen vuorossa perinteinen Kaukjärvenkierros. Kyseisessä juoksukilpailussa järjestettiin Sisuvan toimesta myös canicross- eli koirajuoksuluokka 14km radalla. Annen kaveri Minna kisasi Witsin kanssa ja Anne Taikulla. Molemmat koirat vetivät juoksijoita koko matkan innokkaasti hieman lämpimästä säästä huolimatta.

Witsillä oli vauhti päällä jo lähtöviivalla ja selkeä kuva siitä, mikä homman idea on. Taiku hieman hämmästeli ennen lähtöä yhteislähtötilannetta, mutta lähtökäskyn saatuaan sekin lähti vauhdilla. Ensimmäiset pari kilometriä menikin sitten hieman koirien menoa jarrutellessa ennen kuin vauhti tasaantui. Matkalla koirat ohittivat ilman mitään huomioita ja kuuntelivat ihan mukavasti muutenkin. Witsi ei malttanut pysähtyä juottopisteille juomaan, sehän oli kisaamassa omaan tapaansa täysillä ;) Taikuille vesi maistui ilahduttavasti eli juoksijakin sai pienen tauon.
Minna ja Witsi kirivät reilun puolivälin jälkeen kärkeen ja tulivat naisten sarjan voittajina maaliin aikana 1:06:36. Anne ja Taiku tulivat perässä kolmansina maaliin ajalla 1:10:10. Osanottajia sarjassa oli yhdeksän.

Palkinnot olivat hienot! Osanottajapalkintojen lisäksi molemmat saivat 20kg säkit Masteryn High Energya ja Vetcare/Nutrilionin runsaat tuotepaketit. Lisäksi Witsi sai hienon manttelin eli koirien talvitakin, johon oli ommeltu teksti "Kaukjärvi Voittaja 2012" :) Arvonnasta voitettiin vielä T-paita.
Kiitos järjestäjille mukavasta ja hyvin järjestetystä kisasta sekä Minnalle Witsin juoksuttamisesta (tai vedettäväksi suostumisesta) !

5.5 Witsin tytär Silba (Ristinummen Pikku Hukatar) oli käynyt kisaamassa Ohkolan kevät ajoissa. Yhden koiran kickbike luokassa  Anttoni ja Silba sijoittuivat 6/10.