Sunday, 1 July 2012

Marttilan korpi

Last weekend Uwa, Yepla & Anne were backpacking in  Marttilan korven eräreitistö. It is about 30 km trail in South Finland. There are many swamps near trail.
__________________________________________________________

Juhannuspäivän iltana Anne lähti Uwan ja Yeplan kanssa tutustumaan Marttilan korven eräreitistöön. Paikallisen kyläyhdistyksen ylläpitämä reitistö sisältää 30km polkuja, useita kilometerejä pitkospuita, muutamia laavuja ja muita rakenteita. Reitit olivat hyvin tiheään merkittyjä, mutta osa merkeistä ja pitkospuista alkaa olla kunnostuksen tarpeessa. Pääasiassa reitit kulkevat suoalueen ympäristössä ja lisäksi matkan varrella oli erilaisia nähtävyyksiä.

Yepla sai toimia reppukoirana ja Uwa pääsi tällä kertaa helpolla ilman kantamuksia. Alussa koirilla oli hieman vaikeuksia pitkospuille mahtumisessa. Ne olisivat halunneet kulkea rinnakkain. Matkalla tuli taas muistettua, kuinka helppo ja mallikelpoinen Uwa on retkikaverina. Yepla innostui aina välillä hieman säntäilemään hihnassa ja tauoilla sekä yöllä se tuntui kokoajan touhuavan omiaan. Mukavasti Yeplakin kuitenkin toimi reissulla kulkien poluilla ohjeiden mukaan ja hiljainenhan se on aina.

Lauantai-iltana hieman ripotteli vettä ja oli kosteaa. Se ei kuitenkaan haitannut vaan omaa tahtiamme kiersimme Huhtamajalta lähtien kohti Lotikon laavua. Teltta oli rinkassa varmuuden vuoksi mukana, mutta sit ei tarvittu. Illalla saatiin vesisateesta huolimatta sytytettyä nuotio, joten tarjolla oli lämpimiä leipiä ja vaatteitakin sai kuivaksi. Koirat nukkuivat nuotion vieressä ketjussa. Nuotion savu tuntui pitävän hyttyset hyvin pois niiden kimpusta.
Sunnuntaina sää oli poutaisempi ja kiersimme reitin loppuosuuden, n. 8km,  takaisin lähtöpaikkaan. Reitin varrella ei näkynyt yhtään kulkijaa, muutenkin reitistö vaikutti hiljaiselta. Oikein sopiva kohde siis lyhyeen koirien kanssa retkeilyyn hieman vieraammissa maisemissa.


        
Uwa and Yepla start their hiking trip


Yepla, Uwa and trail on swamp

Landscapes

Evening

and morningYepla and swampOld and easy hiking friend, Uwa


Trail signs in forest

No comments:

Post a Comment