Sunday, 15 July 2012

Summer time

Dogs have their summer holiday. Summer hasn't been very warm so dogs have some energy. They play and spend time in running yard every day. We have also walked in city & forest with them, trained obedience, agility and rally-obedience, swim and so on.
__________________________________________________

Koirille ei oikeastaan kuulu mitään ihmeellistä. Siinan ja Geean juoksut ovat onnellisesti ohi (ainakin toivottavasti...) ja koko lauma voi taas viettää aikaa yhdessä juoksutustarhassa. Karvaa löytyy joka puolelta, kun lähes kaikki ovat tiputtamassa turkkiaan. Kaikkea ei kerkeä edes langaksi kehräämään.

Kaikenlaista on yritetty puuhata koirien kanssa. Hihnalenkeillä on pyritty joskus ajelemaan hieman vieraampiin maastoihin tai käyty kaupunkikävelyillä. Välillä on käyty yksttäin juoksemassa ja leikkimässä pallolla suolla. Kun kaikki koirat osaavat joitakin peruskäskyjä on normilenkeillä tehty muutamia liikkeitä joukkotokona. Jokaisella on kova kiire suorittaa liikkeet oikein, että saisi varmasti herkkuja ennen muita.

Lenkkien lomassa innokkaimmat uimarit ovat päässeet lampeen. Nome, Sola ja Sepe ovat varsinaisia vesipetoja ja innostuvat ennen uimaan pääsyä aivan kuin valjakossa. Vesilelua ne tuntuvat jaksavan noutaa loputtomiin ja uivat myös vaan ihan huvikseen. Yepla, Uwa ja Geea uivat myös vapaaehtoisesti huonostakin rannasta, mutta suhtautuvat harrastukseen hieman rauhallisemmin.

Ohjatuissa agilitytreeneissä käydään viikottain Geean ja Witsin kanssa. Välillä myös Nome ja Uwa ovat päässeet mukaan treeneihin. Virallisten treenien jälkeen ollaan säännöllisesti itseksemme harjoiteltu ratoja Taikun ja Solan kanssa. Molemmat pitävät esteiden suorittamisesta kovin.
Anne kävi Kaiman ja Solan kanssa keväällä tutustumassa rallytokon alkeisiin, joten muutamia liikkeitä on opeteltu kotioloissa. Sepen tokot jäivät kesäkuussa kesätauolle, mutta koitetaan harjoitella liikkeitä kotona ja kylillä itseksemme. Yleensä myös joku laumasta pääsi Sepen treenien jälkeen harjoittelemaan tokoliikkeitä häiriössä.

Jätkä tuntuu muuttuvan yhä pentumaisemmaksi vanhetessaan, varsinkin sisällä. Ennen se ei koskenut mihinkään, mutta nykyään se saattaa liikutella vaatteita, repiä maton kulmia, tuhota hyllyjen esineitä ja hyppiä pöydille! Viime viikolla kotiin tullessa lattialta löytyi rikottuja lautasia ja kattilaa oli kuljetettu pedin viereen. Ruokasangotkaan eivät ole enää turvassa, kun vanhus on keksinyt miten kannet avataan.
Witsille paarman tai muun ötökän puremat ovat aiheuttaneet kunnon ruvet kuonoon, eivätkä tunnu paranevan kunnolla. Witsi on raapinut kuonoaan ja hinkannut sitä maahan, joten se joutuu nyt viettämään aikaansa sisällä.

Geea & flowers
Geea


Older dogs are resting, Taiku has energy. (Jätkä, Geea, Witsi, Taiku & Nome)
Sepe after every morning's mud bath

Sola and Yepla play.

Sola with her stick


Jätkä

No comments:

Post a Comment