Wednesday, 22 August 2012

Agility news

At Saturday 18.8 was Lägi's dog event and also  the official agility competitions (2.nd and 3. -class). We were there with Geea, Witsi and Nome.

On the  first race (jump course) Anne and Witsi got 5 points from slalom (wrong start stick) and  the time was 0,75 second under the ideal  time. Antti & Geea did courses only zero-result, but they had 5,09 sec over time.
Course was difficult and after all 16 MAXI2 dogs participated. Our siberians took double win and normal agility breeds were after them! Witsi won and Geea was second (0,09 points after Witsi).

On the second course (agility) Nome started first with Antti. Nome looked like a young dog and ran very fast. Unfortunately he jumped one jump too long and got disqualifed. No matter, Nome was so happy after competition. He really likes it.
Witsi and Anne did zero-result and about -4,3sec under time. Witsi was the only dog, who didn't make mistakes. And again.. Witsi won! Now she also got LUVA :)

Taiku has been  on three unofficial agility races (Kenttä-cup) with Anne. Sometimes he did good work and sometimes he could concentrate better. Two times he was second and in cup´s final result he was also second. Good training for a  young dog.

__________________________________________________

Viime lauantaina osallistuimme koko perheen voimin Lägin Lohjan keskustassa järjestämään koiratapahtumaan. Paikalla oli vilskettä hyvässä säässä, kun 2- ja 3-luokan agilitykoirat kisasivat useassa startissa ja lisäksi samaan aikaan pidettiin match show, nakinsyöntikisa ja kiihdytyskilpailu.

Omista koirista mukana olivat 2-luokkalaiset Geea, Witsi ja Nome. Ensimmäisellä radalla (hyppyrata) Witsi ja Anne alittivat juuri ja juuri ihanneajan, mutta kepeiltä tuli vitonen. Ohjaaja taisi työntää koiraa hieman liikaa, jolloin Witsi yritti aloittaa vasta toisesta välistä. Geea ja Antti tekivät luokan ainoan puhtaan radan. Valitettavasti Geealle kertyi lämpimässä säässä 5,09 s. yliaikaa.
Sivusta katsottaessa ei muillakan tuntunut menevän rata kovin hyvin. Lopputulokset kuitenkin yllättivät. Siperialaisemme ottivat kaksoisvoiton 16 koiran joukossa! Witsi voitti Geean hävitessä sille 0,09 pistettä.

Tosella radalla (agilityrata) Antti ja Nome starttasivat ensin. Nome oli jo koko aamun hinkunut radalle ja tekikin rataa innoissaan. Ikä ei innokasta ja iloista agilitykoiraa paina vaan vauhtia löytyi hieman liikaakin. Antin ohjaus taukosi hetkeksi ja Nome hyppäsi yhden hypyn liikaa. Tuloksena hylkäys, mutta Nome oli tyytyväinen päästessään kisaamaan.
Witsi ja Anne tekivät luokan ainoan puhtaan radan. Witsi alitti ihanneajan 4,3 sekunnilla. Ja taas... Witsi voitti! Nyt saatiin lisäksi ensimmäinen LUVA  Witsille kakkosluokasta :)

Joskus voi nähtävästi siperialaisillakin olla oikein hyvä päivä ja nekin näyttää kykynsä agilitykoirina. Kotiin tuomisina oli kolme muovikassillista palkintoja. Herkkuja  ja tavaraa niin koirille kuin ihmisille sekä kolme ilmaistarttia. Ehkä pitäisi harkita useamminkin kisaamista...

Taiku ja Anne ovat osallistuneet maanantaisin järjestettyyn Lägin epäviralliseen Kenttä-cupiin. Mölliradoilla Taiku on saanut hyvää harjoitusta kisatunnelmasta. Ensimmäisellä kerralla se ei tuntunut keskittyvän agilityyn ollenkaan. Se haahuili ja tarkisti palkintopöydän, mutta välissä oli ihan hyviäkin pätkiä. Toisella kerralla sujui huomattavasti paremmin ja radalta vain muutama kielto. Viimeisenä maanantaina Taiku jo kiihtyi huomattavasti ennen rataa. Radalla se suoritti esteitä hieman turhan innokkaasti oman maun mukaan, mutta malttoi sitten kuunnella ohjaajaakin. Uusintarata onnistuikin viimeisellä kerralla parhaiten ja se oli yhtä kieltoa lukuunottamatta puhdas. Kahdessa osakilpailussa Taiku sijoittui toiseksi ja samoin myös kokonaiskilpailussa.

18.8 First time our siberians took double win, Geea & Witsi

Witsi & Anne in jump course

Geea & Antti
Anne & Witsi and other winnersTaiku starts in beginners class

No comments:

Post a Comment