Sunday, 11 August 2013

Agility and other

Dogs has spent their summer holidays with normal routines. Weather has been most of time warm but some early mornings we had trained mushing little and dogs were very happy. Seasons start still waits colder weathers..

In July Yepla's back was x-rayed. Her back is ok (no spondylos).

Week ago Witsi was in official agility competitions in Helsinki. Taiku and Siina were there also,, but only touristdogs. Weather was very hot and day long. Witsi and Anne compete three courses in MAXI2.
First start was good otherwise, but Witsi got disqualifed because she went back to contact again. In second start there was a little bit problems in slalom (two times wrong start stick = 10 points) and one contact. Result was 15 points and 8th./20. Last start was jumping course. There Witsi went too out from tunnel and passed one jump first. She got 5 points and time was fastest of Witsi's courses: 6 sec under border time. Result was 4.th(?)/18.
______________________________________________________

Kesä on vietetty koirien kanssa lepäillen, juoksutustarhassa oleillen, lenkkeillen ja vähän aktivoidenkin. Koirat ovat käyneet myös uimassa ja tietysti ne ovat pääseet mukaan marjametsään. Säät ovat olleet turhan lämpimät varsinaiseen kunnon tekemiseen.

Geea osoitti taas karkaamistaitonsa tulemalla yli kotitarhasta panssariverkkoa kiipeämällä ja tunkemalla itsensä sitten kiipeämisenestovanerin ja verkon välistä. Sen jälkeen se vielä rikkoi reiän kattoverkkoon ja ta-daa... odotti juoksutustarhassa. Ennen vaneriviritystä se tuli yksi päivä pihalla autoa vastaan. Silloin oli ilmeisesti odotellut kuistilla. Uudessa kalteritarhassa se on kuitenkin viihtynyt ja ketjupaikkakin kelpaa.

Operaatio "lauman kesäpesu" on melkein suoritettu. Muutama koira joutuu vielä kunnon shampoopesulle, niin sitten on koko lauma puhdas (?) tämän vuoden osalta. Vetovaljaita ja varusteita on myös hieman huollettu.Vetokausi odottaa vielä kunnolla alkamistaan, mutta muutaman kerran on päästy aikaisin aamusta hieman ajelemaan ja muistelemaan vetojuttuja. Koirat ovat tietysti olleet aivan innoissaan.

Heinäkuussa Yepla kävi selkäkuvassa. Selkä sai terveen paperit eli ei sponyloosia. Eturintalastan kohdalla oli hyvin pieni mahdollinen luutuman alku, mutta ihan kunnossa selkä siis 4,5 vuotiaana.

Viime sunnuntaina Witsi kävi Purinalla kisaamassa Citybelgien järjestämissä virallisissa agikisoissa Siinan ja Taikun ollessa kannustusjoukoissa. Sää oli hurjan lämmin ja radat noin 1,5 tuntia jäljessä. Radat eivät olleet ihan peräkkäin eli päivästä tuli pitkä ja hikinen. Onneksi paikalla oli myös suihku jossa koiria pääsi kastelemaan ja hallin seinustalta löytyi varjopaikka, jossa odottelimme.
Ensimmäinen rata sujui säästä huolimatta yllättävän vauhdikkaasti. Puomin jälkeen rata kääntyi jyrkästi ja Witsi oli jatkamassa suoraan. Ohjaaja pysähtyi puomin viereen kutsumaan Witsiä oikeaan suuntaan ja Witsi palasi kontaktille. Luuli varmaan, että oli lähtenyt siitä liian aikaisin. Tuloksena siis hyl, mutta loppurata sujui hyvin.
Toisella radalla oli odotettavissa Witsille yksi erittäin haastava kohta. Se sujui hyvin, mutta kepeillä tuli sählinkiä, kun aloitti pujottelun kaksi kertaa vasta tokasta keppivälistä. Loppusuoralla jätti vielä puomin alastulokontaktin ottamatta. Tuloksena siis 15 pistettä ja sijana 8./20.
Kolmas rata oli hyppyrata. Rata vaikutti helpohkolta, mutta putken suusta Witsi tuli sen verran vauhdilla, että kaarsi hypättävän hypyn sivusta ensin ohi. Tästä kielto ja 5 virhettä. Ihanneajan alitus oli tällä radalla suurin -6 sekuntia eli aika riitti mainiosti. Sijoitus taisi olla 4./18.

Early moning training. Sepe and Siina in lead.

Same day, after training

Geea and Taiku spent their holidays.

No comments:

Post a Comment