Sunday, 18 August 2013

Uwa, 10 years


Yesteray Uwa has a birthday. He is now 10 years old husky boy. Uwa was very energy puppy and nowdays he also need something to do. He plays with toys and our young dogs and like action (mushing, training tricks, free running etc). His mind is like young dog. However, he looks like old dog more than Nome or Jätkä in same age. He has hated always warm weathers, but nowadays he want only rest then.
_____________________________________

Toissapäivänä Uwa liittyi kymppivuotiaiden sakkiin eli täytti 10 vuotta. Eihän siitä ole kauaa, kun Uwa oli pieni kaikkea/kaikkia terrorisoiva erittäin vilkas lelukoiran näköinen pentu. Uwa on säilyttänyt osan riiviömäisyydestään tähän ikään asti. Se on koira, jolla on aina pilke silmäkulmassa. Onneksi sen jäynät ovat pieniä ja harmittomia nykyään.

Fyysisesti Uwasta huomaa enemmän vanhuuden merkkejä kuin esim. Nomesta ja Jätkästä saman ikäisenä. Se näyttää jo hieman vanhalta. Uwalla on ollut aina huono kuumien säiden sietokyky ja vanhemmiten asia on vielä korostunut. Se vetäytyy varjoo, eikä jaksa tehdä mitään. Onneksi Uwa on myös innokas uimari.
 Henkisesti Uwa ei ole vanhentunut yhtään. Se kaipaa kaikenlaista tekemistä ja saattaa usein intoutua leikkimään juoksuleikkejä tai riehumista nuorison kanssa. Vetolenkeillekin se yrittää aina kärkkyä mukaan ja on riemuissaan, jos se pääsee mukaan isompaan valjakkoon. Uwa on valitettavasti jo muutaman vuoden ajan joutunut pääasiassa juoksemaan hitaampien Nomen ja Jätkän johtajana tai yksin, koska sen selkä on kipeytynyt treenissä. Välillä se kuitenkin pääsee mielenvirkistykseksi juoksemaan vauhdikkaammin kisaporukan mukana. Uwa on aina pitänyt juoksemisesta ja erityisesti vauhdikkaista lenkeistä.

Uwa and some flowers
Uwa likes run.

Uwa on apple tree.

Apples


Tennisball is Uwa's favourite and he like to run with it.

Uwa, 10 years

Uwa is our only siberian, who can howl with a command.

When Uwa was young, he trained obedience and remember nowadays most of commands.


No comments:

Post a Comment