Sunday, 29 September 2013

Lägi's agility race

21.9 Witsi and Anne were in official agility competitions. Her daughter Siina and half brothers Nome an Jätkä were tourist dogs.There was circus same time in same area and dogs saw dromedaries first time.
In first start Witsi got 20 points (contact, slalom, jump..). She time was good and she was 4.th/8?
In secon start (jump course) Witsi started before command and Anne had a little bit hurry. She got 5 points in slalom. After that course went good and she had good time again. With this result Witsi won second start :)
After race old agility dog Nome "trained" (or Nome maybe thinks he compete ;)) a little in warming area. Also Siina trained and worked good.
____________________________________________

Noin viikko sitten eli 21.9 Witsi ja Anne kävivät taas virallisissa agilitykisoissa. Witsi sai startata koko kilpailun ensimmäisenä eli numerolla 1. Kannustusjoukoissa olivat vanhuspuoliveljet Nome ja Jätkä sekä tytär Siina. Kisa oli kirjaimellisesti sirkusta, kun samalle Aurlahden kentän laidalle ja viereiselle kentälle rakennettiin oikeaa sirkusta. Koirat pääsivät tutumpien eläinten lisäksi tutustumaan myös dromedaareihin.

Ensimmäinen rata oli agilityrata ja melko sähläystä. Jo alussa Witsi tiputti käännöksessä yhden riman ja sen jälkeen loppui ehkä hieman yrityskin. Putkesta meni huonosta ohjauksesta johtuen ohi ja kiersi ulkokautta, hyppäsi A:n kontaktin ja kepeille sisäänmeno ei onnistunut. Tuloksena siis 20, mutta hyvin pääsi silti ihanneajan alle. Pahan hyppy-putki  kuvion Witsi suoritti myös hienosti, tosin erilailla kuin ohjaaja käskytti ja suunnitteli. Tuloksella sijoitus oli kuitenkin 4./8 ?
Toinen rata oli hyppyrata. Ohjaajan yllätykseksi Witsi varasti lähdöstä (yleensä varma odottaja). Kuviot menivät hieman sekaisin ja ohjaajan kiirehtiessä Witsikin kiirehti kepeille liikaa -> 5. Keskellä rataa ollut hyppysuora meni kohtuullisesti, ainakin verrattuna muihin. Loppurata sujui ok ja ihan lopussa ohjaajakin sai vauhtia kun tsempattiin laidalta. Aika riitti taas hyvin. Tuloksena oli luokan voitto :)

Kisan jälkeen kovasti omaa starttiaan odottanut Nome, pian 13v., pääsi treenailemaan medihypyillä lämmittelyesteillä. Myös Siina pääsi treenailemaan kunnon häiriössä vapaana. Se keskittyi hienosti sirkuksesta ja kahdesta muusta samaan aikaan treenaavasta koirasta sekä muusta väestä huolimatta.

Witsi's race

Witsi with winning rosette

Witsi's fan club: Siina, Jätkä, Witsi an Nome

Witsi's warming

Siina can also

Wii

No comments:

Post a Comment