Tuesday, 8 October 2013

2 x Agility

Week ago was our champion of our agility club- competitions. Nearly all of our dogs could start, but this time Nome, Uwa, Taiku, Wisti and Geea competed with Anne. Riitta helped warming dogs (veterans) etc.
Nome and Uwa competed in veteran class (no contacts, medi-jumps). They were very happy and worked good. Nome did clear run and won his class. Uwa did one mistake and got 5 points. He was 3.rd.
Taiku started in beginners class. He did his own course, so no result.
Witsi and Geea started in Maxi1-3 class. Witsi did good work and clear run. Her time was also good. Geea was much more faster than before. She got disqualifed, but it was nice to see her so motivated and fast. In results Witsi was 2.nd/10 between many borercollies.

6.10 Witsi started in official agility competitions again. First course was jumping course and Witsi worked good and fast. She got zero result and -6,77 sec. under time. In results she was 2.nd/8 and got LUVA (3 x LUVA needed to next class). :)
Agility courses went not so good. She got 2 x disqualifed.
This was Witsi's second LUVA from Maxi2-class. Now she needs "only" one more...
__________________________________________________________

Viikko sitten lauantaina järjestettiin oman agilityseuramme seuranmestaruudet kotikentällä. Melkein kaikki koirat olisivat voineet osallistua johonkin luokkaan, mutta mukaan pääsivät Nome, Uwa, Taiku, Witsi ja Geea tällä kertaa. Anne ohjasi kaikkia koiria Riitan ollessa mukana avustamassa ja katselemassa. Melkein koko päivä saattiinkin viettää kentällä.
Kisan aloittivat veteraanit, joilla oli oma luokkansa. Radalla ei ollut jyrkkiä kontaktiesteitä ja hypytkin pidettiin medikorkeudella. Nome ja Uwa olivat aivan innoissaan päästessään kisaradalle, vaikka eivät ole tänä kesänä enää agilityssa käyneet lähes ollenkaan. Nome, pian 13 v., suoritti radan nopeasti ja virheettömästi. Oi, kun sitä on niin mukava ohjata ja nyt jo ohjaajallekin vanhuksen vauhti alkaa olla sopivaa ;). Uwa yllätti myös tekemällä lähes puhtaan radan. Putkella ajautui ensin suun ohi, mutta korjasi virheensä välittömästi. Uwalle siis yksi kielto =5 pistettä. Aika oli molemmilla hyvä. Nome voitti luokan ja Uwa sijoittui kolmenneksi.
Taiku pääsi kisaamaan mölliradalle. Sen suoritus ei ollut kovin vakuuttava. Tällä kertaa mikään (namit, vinkupallo yms.) ei oikein kiinnostanut. Esteitä suoritteli kyllä vauhdilla, mutta vähän oman maun mukaan. Hyvää harjoitusta kuitenkin...
Kaikkien luokkien (1-3) kisaavat osallistuivat samalle radalle (ei aikatasoituksia). Witsi teki radalla tarkkaa työtä ja vauhtiakin oli ihan mukavasti. Tuloksena siis puhdas nolla. Geea oli erityisen innoissaan, onhan sen edellisistä kisoista hieman aikaa. Se oli selkeästi normaalia vauhdikkaampi radalla, mikä tuli ohjaajalle hieman yllätyksenä. Hylky taisi tulla, kun se hyppäsi kiireellä yhden esteen takaisin.  Sillä oli kuitenkin todella hauskaa ja oli kiva nähdä se niin vauhdikkaana. Yleensähän Geea on tasainen suorittaja, mutta melko perässä vedettävä.
Witsi sijoittui kaikista kisaavista makseista toiseksi bordercollieiden keskellä (osallistujia 10). Voittaja oli erittäin kokenut ja menestynyt agikoira, jonka aika oli Witsiä selkeästi nopeampi. Ei siis huonolle hävitty ;)

6.10 su oli vurossa Siuntio koirakerhon viralliset kilpailut. Annen mukaan lähtivät Witsi ja Sepe. Kaikilla kolmella radalla pidetiin samalla tuomarikollegio. Witsi starttasi tapansa mukaisesti radoille ensimmäisten joukossa eli toisena.
Ensimmäin rata oli hyppyrata. Se sujui loistavasti. Witsi toimi tarkasti ja reippaasti eli tuloksena nolla vajaat 7 s. alle ihanneajan. Tällä tuloksella sijoitus oli toinen ja koskaosanottajiaoli riitävästi (8kpl?) saatiin myö toinen LUVA :) Enää puuttuu yksi...
Toisella radalla Witsi tuli hieman lujaa putkesta ja kerkesi ohjauksesta johtuen lukita väärän esteen eli hylky. Tämän jälkeen tehtiin vauhdilla, mutta keinulla pysähtyminen unohtui eli otettiin se uusiksi. Positiivista radalla oi, että Witsi teki A:n kontaktin täysin itsenäisesti kovastakin vahdista.
Kolmas rata oli radoista haastavin. Heti kolmannella esteellä eli putklta tuli ohjaajasta johtuen kielto. Tämän jälkeen homma pysyiviel jotenkin kasassa ja kontakteista selvittiin, mutta sitten Witsi karkasi putkelle. Tuloksena hylkäys. Loppurata menikin hieman yleiseksi sähläämiseksi ja koirakin meni ohjauksen puuttuessa minne sattui.
Mukavat oli taas kisat. Ehkäpä se viimeinenkin LUVA joskus saadaan ja päästään kolmosiin.

No comments:

Post a Comment