Tuesday, 24 December 2013

Merry Christmas & Yepla's birthday

Merry Christmas and happy New year 2014!

Yepla had her 5.th birthday 16.12. Happy birthday also to other puppies in Witsi's first litter, Uhta and Polar!
Roads were in ice about 1,5 week and it was a little bit difficult to drive or also walking with dogs. Now trails are better, but there isn't any snow. Hope winter is better on the beginning of next year.

__________________________________________

Hyvää Joulua ja vauhdikasta vuotta 2014!

Reilu viikko sitten Yepla sisaruksineen täytti viisi vuotta. Onnea siis myös muille Witsin ekan pentueen elossa oleville pennuille Uhtalle ja Polarille! Yepla tai muutkaan eivät päässeet synttäriajelulle, koska treenit olivat kirjaimellisesti jäissä. Kaikki tiet ja polut olivat puolentoista viikon ajan liian liukkaita vedättämiseen ja kävelylenkeilläkin sai suunnata umpimetsään, jos halusi pysyä pystyssä. Koirilla on riittänyt virtaa jo vähän liikaakin. Yepla on ilmeisesti päättänyt, ettei kylmää ole tulossa ollenkaan. Se on alkanut ensimmäistä kertaa tiputtaa turkkia keskellä "talvea". Siina avustaa parhaansa mukaan karvatuppojen irrottamisessa leikkiessään roikkumalla niskassa ja kaulassa. Aikuinen ikä ei paljoa Yeplassa näy vaan se tykkää leikkiä ja touhuta. Vetolenkeilläkin se on emänsä kanssa eniten äänessä startatessa muiden odotellessa hiljaa. Aikuisiällä Yepla on alkanut työskennellä valjakossa tasaisemmin, mutta yhä edelleen se työskentelee alkumatkan hurjalla voimalla ja lopussa onkin sitten väsyneempi. Yepla on varsinainen herkkusuu ja joskus lenkillä tarjottavat namit ovatkin vetolenkkien kohokohta. Se oikein vaanii ja hyvä, ettei lähde sormet mukana namia napatessa :)

 Oli jääkelien aikaan jotain tekemistä sentään ihmisille, kun käytiin Messukeskuksessa Voittaja-näyttelyissä esittelemässä ja kiertelemässä sekä tapailemassa tuttuja. Nyt treenit ovat päässeet taas käyntiin, mutta talvesta ei ole tietoakaan. Kuraa, märkää ja lämpöasteita riittää. Kauden ensimmäiset kisatkin jouduttiin perumaan sääolosuhteista johtuen :( Toivottavasti ensi vuosi toisi jo alussa hieman talvisemmat säät!

Anne, Yepla and other Lunowa's/Ristinummen pack wish Merry Christmas

Yepla's half brother Sepe and Yepla back

About month ago trails looked mach better

No comments:

Post a Comment