Monday, 6 January 2014

The birthday of our litter

Our first and only litter has their 4.th birthday on 26.12.Siina, Sola and Sepe are our youngest dogs and we call them also nowadays "puppies " :). Happy birthday also to Takoda and Silba!
All three sisters like mushing and work hard. Sola runs mainly in lead and is maybe our best leader at this time. She has ran this autumn also many times alone in lead and she looks to enjoy the responsibility. Every morning and evening when we let dogs to our running yard Sola wants to say hello before starting run. She loves to jump in arms.
Siina likes also run in lead, but she don't know commands so well. Siina has lot of motivation to run and she is very good in longer distance. Siina a bit afraid of ATV, but when she runs she forgets it.
Sepe is very strong male and working always hard. He is our teddy bear and loves attention.
_________________________________________________________

26.12 Ensimmäinen ja ainoa pentueemme täytti neljä vuotta. Siina, Sola ja Sepe ovat nuorimmat koiramme eli ne ovat yhä "pentuja" :)  Onnea myös Takodalle ja Silballe!
Kaikki kolme ovat innokkaita ja voimakkaita vetäjiä. Solasta on kehittynyt oikein hyvä ja luotettava johtaja valjakkoon ja se juokseekin paljon johdossa. Tänä syksynä se on saanut juosta myös yksin kärjessä ja nauttii vastuusta silminnähden. Aina kun koirat lasketaan juoksutustarhaan, Sola juoksee oven kohdalle lauman mukana, mutta palaa välittömästi portille ihmisiä tervehtimään ennen pihalle menoa. Sen mielestä ihmiset pitää tervehtiä aina ensin. Solaa ei tarvitse kahta kertaa kiipeämään syliin.
Siina juoksee myös mukavasti johdossa, mutta ei osaa suuntia aivan yhtä hyvin kuin siskonsa. Sisukkuutta Siinasta löytyy ja se erottui edukseen erityisesti pidemmillä n. 30km lenkeillä (silloin kun lunta oli joulukuussa...). Se olisi aina vaan jatkamassa matkaa. Siina ei oikein pidä mönkijästä, mutta takana tuleva mönkijä unohtuu, kun se pääsee liikkeelle ja matkan edetessä. Siina on lauman vahtikoira ja se ilmoittaa parilla haukahduksella, jos pihalla tapahtuu jotain erikoista ja usein myös innostuessaan kommentoi.
 Sepe on erittäin voimakas uros ja työskentelee aina kovin. Se juoksee kaikilla paikoilla valjakossa ja myös yksin. Sepen ääni muistuttaa sen innostuessa lähinnä jotain malamuuttimaista mölinää.  Sepe on lauman nallekarhu, joka rakastaa ihmisten huomiota.


Siina, Sepe and Sola play.

Siina and her mother Witsi

Sepe, Sola and Siina want cookies.

Sister photo, Sepe, Siina and Sola, Yepla and Taiku in background

Happy sisters

Sola, ears down as always, when you speak to her.

Siina after playing

Sola

Sepe

No comments:

Post a Comment