Wednesday, 29 October 2014

Witsi 25.3.2005-10.9.2014

Witsi's cancer went too bad and it was time to do last decision . She spent last summer inside-dog with her pack without rules. Pack and mushing team isn't same without Witsi.

Witsi was nearly perfect dog to us. She was always easy and work at full when it was time to do something. When Witsi wasn't in work, she was calm.
Witsi worked allways hard in harness, mostly in lead. She was our first trained working champion. Witsi went good also in dog shows. She was near double champion (2*CERT+RE-CERT). She loved also agility and was fast. One more LUVA-result and she would go up to highest class (3). She would have mach potential also in obedience. She knew all commands exact.
There is many things that can't tell with results. Witsi has lot of good features. She was selfconfident, happy and tail wagged all the time.
Witsi is mother to our first and only litter. Her features can see in her puppies at home; Yepla (from first litter), Siina, Sola and Sepe (second litter).
_______________________________________________________

Reilu vuosi aikaisemmin ensimmäisen kerran Witsillä havaittu ja muutamaan kertaan jo leikattu patti oli kesän jälkeen kasvanut jo hurjan suureksi vasemman korvan ja posken viereen. Kesällä Witsi vietti vielä suht normaalia elämää (mitä nyt komenteli, kun huomasi saavansa kaikessa periksi). Syksyllä kasvain alkoi kuitenkin tehdä Witsin elämästä turhan hankalaa, joten se oli aika päästää viimeiselle matkalle :(
Kovin tuntuu tarha tyhjältä ja valjakko vajaalta ilman Witsiä.

Witsi oli kaikin puolin meille erittäin sopiva koira. Sen kanssa oli  mukava elää ja se toimi aina täysillä harrastuksissa. Kuitenkin, jos mitään ei tapahtunut, Witsi osasi ottaa rennosti.
 Vetokoirana Witsi oli vallan mainio ja sisukas. Se on ensimmäinen itse kouluttamamme käyttövalio. Näyttelyissäkin Witsi menestyi ihan kivasti täplikkyydestään huolimatta, valiotuminenkin oli melko lähellä, 2*Sert ja Vara-Sert.  Agilityssa välillä sillä oli aavistuksen turhan kiire edetä, mutta pääasiassa teki puhdasta rataa (jos vaan ohjaaja osasi ohjata ;) ). Korkein 3-luokka jäi yhden LUVA-tuloksen päähän. Tokossakin Witsillä olisi ollut varsin hyvät edellytykset ALO/BH:ssa ja sen kanssa olikin tarkoitus kisata vetouran jälkeen.
Kaikkea ei kuitenkaan voi mitata tuloksilla, vaikka ne jotain kertoisivatkin. Witsissä oli paljon hyviä ominaisuuksia. Luonteeltaan se oli itsevarma iloinen hännänheiluttaja ja aina nuolemassa.
Witsi on myös ensimmäisen ja ainoan pentueemme emo. Joitain Witsin piirteitä on sen kotiin jääneissä jälkeläisissä; Yeplassa (ekasta pentueesta), Siinassa, Solassa ja Sepessä (toka pentue).

9.9.2014 Witsi shows her trick (on shoes).

9.9.2014 Last walking, no leash needed

9.9.2014 Trail that we have gone so many times.

9.9.2014 Back to home last time

Autumn 2011, Witsi in Isdalen

Happy Witsi

 Winter 2008. Witsi loved to work (Jätkä and Witsi in lead). Wheel dogs Uwa and Luna have also gone. Geea and Nome in swing.

Winter 2008, Äkry-race Witsi leaded team alone (Antti and Witsi's half brothers Jätkä & Nome at finish line)


No comments:

Post a Comment