Monday, 2 February 2015

JongunVerran mid distance race

24-25.1 was season's first race and also our first mid distance race after ten years. JongunVerran race was near Lieksa in beautiful place. Anne started two days in mass start with Witsi's puppies: Siina, Sola, Sepe and Yepla. They worked good and result was better than expected! Yepla got her first REK1-result.


Anne's team (2*31 km):
Siina- Sola (leaders)
Sepe- Yepla

3./15 teams (siberians 2./8)
1.prize from sled dog racing test.

Results
____________________________________________________

Tarkoitus ei ollut tänä talvena pahemmin kilpailla vaan ajella huvikseen koirilla pidempää matkaa. Kun Sola ei jäänytkään mammalomalle, koossa saattaisi olla ihan mukava kisaporukka. Treenattu oltiin kuitenkin hieman rauhallisemmin ja välillä sitten pidempääkin. Uuden vuoden alussa Taiga Majan reissulla meitä sitten houkuteltiin osallistumaan keskipitkälle. Hieman piti miettiä, mutta alettiin itsekin uskoa, että koirat selviäisivät reissusta. Tavoitteena olisi päästä maaliin iloisilla koirilla.

24-25.1 oli vuorossa kauden ensimmäiset kilpailut Jongunjoella. Anne osallistui neljän koiran luokkaan, jossa matkana 2*31 km. Valjakossa juoksivat kaikki kotona olevat Witsin pennut eli Siina ja Sola johdossa, Sepe ja Yepla pyörässä.

Lauantaiana matkaan lähdettiin yhteislähdössä. Valjakkomme starttasi hieman taaempaa eli alussa tuli muutamia ohituksia. Siina ja Yepla hieman katselivat ohitettavia, mutta hyvin päästiin etenemään. Muut ohitukset sujuivat nappiin. Pelkona oli, että ennen sprintissä kilpailleet koirat aloittaisivat liian lujaa. Jäätiin siis suosiolla parin valjakon peesiin. Siinä sitten edettiin hieman jarrutellen mielenkiintoisella metsäuralla. Solakin ymmärsi, että ei kannata yrittää ohittaa. Koirat tuntuivat jaksavan hyvin. Puolenvälin jälkeen Yeplalla oli hieman vaikeuksia, mutta pysyi kuitenkin mukana. Edellä menneet valjakot erkanivat toisistaan, joten mentiin jälkimmäisestä valjakosta ohi jossain 20 km kohdalla. Pian takaa ilmestyi alaskalaisvaljakko, joka tuli ohi. Loppumatka edettiin siis kolmen valjakon letkassa. Kaikki neljä työskentelivät taas jo hyvin ja sai jarrutellakin. Viimeisellä jääosuudella koirilla oli kova halu kirittää ohi, mutta samassa järjestyksessä tultiin maaliiin. Päivän aika oli 1:37 ja sijoituksena 4./15 muutama sekunti toisesta sh-valjakosta jääneenä.
Koirat vaikuttivat lenkin jälkeen hyvinkin virkeiltä. Ehkäpä ne jaksaisivat toisenkin päivän, vaikka treeneissä ei koskaan kahta (meille) pitkää lenkkiä peräkkäin oltu mennytkään.

Sunnuntain yhteisstartissa koirat vaikuttivat rauhallisemmilta. Alussa tuli muutama ohitus, joissa yhdessä Siina ja Yepla ottivat hieman häiriötä jatkaen kuitenkin hyvin. Ensimmäiset kilometrit mentiin ensimmäisen ja toisen sh-valjakon peesissä. Toinen sh-valjakko joutui kuitenkin sitten pysähtymään ja menimme siitä ohi. Yeplalla oli taas hieman vaikeuksia pysyä vauhdeissa. Noin 13 km kohdalle pysyttiin ensimmäisen valjakon peesissä. Takaa tuli ohi alaskalaisvaljakko, joka otti kärkipaikan. Valjakkomme ei enää oikein tahtonut pysyä alaskalaisvaljakon ja sen perässä pysyneen ekan sh-valjakon kanssa samassa tahdissa. Keli oli lämmin ja koirat haukkoivat melko reilusti lunta. Kun etukaksikko hävisi näkyvistä, otettiin pieni lumensyönti- ja lumessapyörimistauko. Sitten matka jatkui omalla tahdilla samaan tyyliin kuin treeneissä. Puolet reitistä tultiin siis yksikseen toivoen, ettei aika kärkeen kasvaisi liikaa.
Viimeisillä kilometreillä koirat vastasivat hyvin kirityksiin ja kohottivat vauhdin. Pirteästi päästiin maaliin asti ja suoritukseen sai olla tyytyväinen :)
Aika oli 1:42 ja sijoituksissa noustiin kolmanneksi saaden rekikoirien kilpailukokeesta REK1-tulos!

Kokemuksena ensimmäinen MD-kisa oli erittäin hieno. Oppi, että koiriin pitää vaan luottaa- kyllä ne jaksavat kuten treeneissäkin. Koirat etenivät pääasiassa kevyesti laukaten, mutta aina säännöllisesti pitivät huilaustaukoa ravaamalla. Ainakaan tähän astisten treenien perusteella eivät jaksa laukata koko matkaa ja se kyllä tiedettiinkin. Silti koirien hyvä jaksaminen ja erityisesti lopputulos oli positiivinen yllätys. Koko sakille kyseessä oli tietysti ensimmäinen (REK1-)tulos MD-matkalta. Siinalta, Solalta ja Sepeltä löytyy useita/muutamia REK1-tuloksia sprintiltä, mutta Yeplalle kyseessä oli vieläpä ensimmäinen kiitettävä tulos.
Kilpailun reitti oli todella hieno ja kilpailujärjestelyt pelasivat erittäin hyvin. Lisäksi paikalla vallitsi leppoisa tunnelma. Oli mukavaa päästä tapaamaan valjakkoväkeä pitkästä aikaa. Suuret kiitokset kisan järjestäjäporukalle!

Tulokset

More photos later

Our team Witsi's puppies wait second day mass start.

Team after 2* 32 km. Tired, but happy dogs. Leader Siina wags her tail as allways.

Sepe waits something good after race.

No comments:

Post a Comment