Monday, 2 February 2015

Salpasäpinät -sprint race

1.2 was season's second race in Ylämaa. Riitta was handler this time. Siina, Sola and Sepe had ran week before mid-distance race at JongunVerran and also Geea was trained to longer distances. They can still ran quite fast. After two start (2 hours rest) result was very good :)

Anne's team (2*6 km):
Sola-Geea/Siina (leaders)
Sepe-Siina/Geea

result 1./33 teams (siberians 1./21)
1.prize from sled dog racing test

Results (only siberian huskies) 
_____________________________________________

1.2 osallistuimme 10. kerran järjestettyyn Salpasäpinät kilpailuun Ylämaalla. Valjakkosamojedien kilpailuun osallistui 33 valjakkoa (Sh 21 kpl). Matkaa oli 2* 6km parin tunnin tauolla. Sää oli raskas ja lämmin.
Mukana olivat seitsemän koiraa, Riitta toimi handlerina ja Anne kisakuskina. Valjakossa juoksivat Sola, Sepe ja Siina sekä pienen tuumauksen jälkeen Geea. Samalla tutulla ja turvallisella tiimillä on tullut kisattua useita kisoja.

Ensimmäisellä kierroksella pääsímme uralle alkupäässä. Erinäisistä syistä edestä puuttui pari valjakkoa. Sola ja Geea toimivat johtajina. Geealla odotetusti pieniä vaikeuksia pysyä S-kolmikon mukana ensimmäisellä kilometrillä. Muuten se työskenteli oikein innokkáasti. Aivan alkua lukuunottamatta koirat juoksivat tasaiselle vauhdilla, kuten pidemmälle matkalle ollaankin treenattu. Jääosuudella saatiin näkyviin huskyvaljakko, josta mentiin mallikkaasti ohi. Seuraavassa pitkässä nousussa sai tehdä kunnolla töitä, että koirat pääsivät rytmiin ja saisivat eroa takana tulevaan. Sitten matka jatkui taas tasaisesti maaliin. Maalissa valjakko oli arvottu sirutarkastukseen, joka vei hieman aikaa.
Ensimmäisen kierroksen aika oli 18:10 ja sijoitus 2. Ensimmäiseen valjakkoon eroa oli 33s ja kolmas tuli 7s jäljessä.

Toiselle kierrokselle vaihdettiin Solan kanssa johtoon sisukas Siina. Koirat lähtivät tasaisesti matkaan. Ennen n. 4km kohdalla ollutta jääosuutta valjakon vauhti alkoi kiihtyä. Jäällä edessä näkyikin johtava valjakko. Jääosuudella mentiin hieman himmaillen, että kuski pääsisi seuraavassa nousussa helpolla. Arvattavaa oli, että koirat hiljentäisivät nopeuden, jos menisivät ekana. Mäen päällä saavutettiin valjakko ja koirilla oli kiire ohi. Siihen loppuikin kiire. Siina oli kiinnostunut toisesta valjakosta ja sai aikaan pienen solmun. Eka valjakko sai mennä edeltä ja oma valjakko setviä solmunsa. Pidettiin hieman väliä, että eka tiimi sai mennä rauhassa. Viimeisellä tieosuudella koirat saivat sitten kiriä kärjen kiinni ja maaliin tultiin aikalailla rinnakkain. Intoa tuntui koirille jäävän hyvin. Toisen kierroksen aika 18:37.

Tuloksissa valjakkomme kokonaisaika oli kilpailun nopein eli voitto ja koirille REK1-tulokset (97% perusajasta). Sola, Siina ja Sepe olivat juosseet viikkoa aikaisemmin JongunVerrassa keskipitkän kisan ja Geeakin ollut samassa treenissä eli yllättävän mukavasti taipuivat sprinttiin lyhyellä varoitusajalla.

Kisan ajettiin vielä Yepla & Taiku ja Kaima-kolmikolla. Kilpailussa oli ilahduttavasti uusia harrastajia ja tunnelma oikein leppoisa. Oli kiva tavata tuttuja ihmisiä ja koiria sekä syödä 10-vuotisjuhlakakkua. Kiitokset taas järjestäjille!

Tulokset (siperianhuskyt)


Team nearly after 2* 6km. (c) Pekka Mertala
 
After first start, near finish line (c) Pekka Mertala


No comments:

Post a Comment