Friday, 25 December 2015

Autumn news and photos

Autumn went fast.

In October we were in Jämi, Finnish Championship dryland race. All dogs and people were there as tourists. Dogs got good experince about camp life. Trails were good to training. It was also nice to see other mushers and dogs.

25.10 Nome had his 15.th birthday. Also Taiku (6 years), Fanta (1 year), Kaima (7 years), Geea (9 years) ja Yepla (7 years) had birthdays in autumn.

Sepe has trained lot of obedience. He has trained two times per week with other dogs.

In November girls were in heat. Unluckily we hadn't good luck with mating. Fanta is only young dog in team and other are 6 years or older. So, for future we will need new sled dogs, but now it is time to enjoy easy and experienced team.
__________________________________________________

Syksy on kulunut nopeasti koiria treenaten ja talvea odotellen.

Lokakuussa käytiin perinteisesti Jämillä sulanmaan SM-kisoissa turisteina. Koko lauma niin ihmiset kuin koiratkin olivat mukana. Mukava reissu ja koirille saatiin mukavasti treeniä tassuystävällisissä maastoissa. 

25.10 Nome täytti kunnioitettavat 15 vuotta. Se on vielä erittäin pirteä ja jaksaa komennella ihmisiä ;) Takajalat alkavat olla jo hieman voimattomia, mutta hyvin se liikkuu vielä lenkeillä ja hyppii sängyille. Nome ja Jätkä olivat parhaimmat ystävykset keskenään ja Nome huolehti kovin Jätkästä sen viimeisenä vuotena. Se on ehkä hieman ikävöinyt ystäväänsä, koska Jätkän lähdön jälkeen ruoka ei ole oikein maistunut.
Syntymäpäiviään viettivät syksyllä myös Taiku (6 v.), Fanta (1 v.), Kaima (7 v.), Geea (9 v.) ja Yepla (7 v.).

Sepe on tokoillut syksyllä ahkerasti. Normitreenien lisäksi Sepe pääsi vielä toiseenkin viiden kerran tehotreeniryhmään.  Ohjatut treenit parhaimmillaan kahdesti viikossa ja siihen päälle kotitehtävät. Ohjaaja sai mukavasti uusia vinkkejä ja edistymistäkin tapahtui. Sepe on yllättävän motivoitunut tokoilija.

Marraskuussa nartut pitivät juoksunsa. Edellisen vuoden tapaan käytiin astutusreissulla, joka valitettavasti osoittautui turhaksi. Valjakko vanhenee uhkaavasti, mutta nautitaan tällä hetkellä mukavasta ja helposta tiimistä.

In October whole pack (dogs and people) were traditionally in Jämi, tourists in Finnish Championship dryland
Anne tested "fat bike"-kickbike at Jämi with Fanta and Sola
 
15- years old Nome
 
Sepe- motivated as obedince dog also

Sepe and Taiku want outside, where girls are in heat.

Fanta and Kaima near old castle

7 years old Kaima


Kaima, Fanta and Geea in Palojärvi


Oldest and youngest girl: Geea & Fanta

Autunm colors

Sepe in Tenhola
Kaima in Tenholan linnavuori

Sepe and Kaima in Tenhola linnavuori

Sola and sun set in Alajärvi


No comments:

Post a Comment