Tuesday, 15 December 2015

Fanta

Fanta is now one year old husky girl. She has started her sled dog career in team.
_________________________________________

Lauman nuorin koira eli Fanta ei ole enää niin pieni, ikää jo reilun vuoden. Siitä on kasvanut varsin iso rotunsa edustaja. Fanta on koirana varsin herttainen ja nauttii selkeästi paljon ihmisten huomiosta. Ikäisekseen se on käytökseltään melko aikuismainen ja rauhallinen.

Kesän aikana Fanta on käynyt monissa eri paikoissa. Ollaan käyty niin Helsingissä kuin metsissäkin, istuttu terassilla syömässä,  tutustuttu eri eläimiin jne. Se ei kovinkaan paljoa piittaa ympäristöstä tai sen häiriöistä. Loppu kesästä itsenäinen koira hoksasi myös, kuinka kivaa on opetella uusia temppuja ja tokoilla. Nykyään se ottaakin ihan mukavasti kontaktia ja halua ihmisen (tai namin)  kanssa yhdessä tekemiseen löytyy hyvin.

Vetotreenitkin on aloitettu. Parissa ensimmäisessä treenissä Fanta pyrki vetämään vinossa tai väärälle puolelle. Kun sen kävi tarpeeksi monta kertaa korjaamassa, työtkin alkoivat sujua paremmin. Nykyään Fanta alkaa olla jo tottunut vetorutiineihin. Muutaman kerran sitä on kokeiltu pikkuvaljakon keulaan ja hyvin on suoriutunut siitäkin: vetää yhtälailla kuin muuallakin. Eiköhän siitä saada hyvä lisä vanhenevaan valjakkoon.
Viime aikoina Fanta on päässyt myös tutustumaan kaupunkikoiran eloon. Eipä näytä siinäkään olevan ongelmia. Kerrostalossa nukkuu päivät rauhassa ja illalla sitten touhutaan.
In June Fanta was in Jukola orienteering relay with Jukka and Riitta and 50 000 other people.
Fanta waits Jukola start
Fanta loves to play with other pack members and it's normally end like in photo (Sepe, Sola and Siina)
Cityhuskies Fanta and Sola
December, old and wise Geea & Fanta leaded teamNo comments:

Post a Comment