Sunday, 24 July 2016

Rally obedience

In summer 8 months old Soyka was in unofficial rally obedisnce race. We were in rally obedince course in spring and she knows all novice/open class commands. In race she got 91/100 points in novice class. Owner did some mistakes and Soyka saw also something interesting outside ring, so Soyka got some minus points. Judge wrote: Soyka was ready to official competitons. Soyka did good work and had good contact to owner.
__________________________________________

Koirille on hauska opettaa kaikenlaisia juttuja. Parin vuoden ajan koirat ovat vuorotellen päässeet rallytokoilemaan treeniporukassa ja ohjaajakin on oppinut hieman enemmän lajista. Välillä on osallistuttu joidenkin koirien kanssa lyhyille rallykursseille. Osa koirista osaa paljon eri luokkien liikkeitä ja osa vähän vähemmän, mutta kaikilla on hauskaa yhdessä touhutessa. Lajin etuna tokoon nähden on, että koiraa saa kehua ja kannustaa koko ajan. Paikkakunnan vaihdoksen myötä tuttu omatoimitreeniryhmä treeneineen jäi. Ryhmälle kiitos mukavista ja rennoista treeneistä!

Alkukesästä KKK järjesti alkeisrallytokokurssin, jonne Soyka pääsi Annen mukana opettelemaan niin rallytokoa kuin häiriönalla toimimistakin. Kuten muutkin laumamme koirat, myös Soyka nauttii uusien temppujen opettelusta (ja nakeista :D). Se oppi eri liikkeet varsin nopeasti ja työskentelee iloisesti oikeaa lopputulosta yrittäen. Välillä nuoren koiran keskittyminen katkeaa, mutta suht helposti se on kuitenkin motivoitavissa takaisin töihin.

Kurssin loputtua reilu 8kk ikäinen Soyka sai osallistua Kirkkonummella järjestettyyn möllirallytokoon. Alokasluokan radalta pisteitä tippui 9, kokonaispisteiden ollessa 91/100. Muutaman pistemenetyksen aiheutti puhtaasti ohjaaja ja muut aiheutuivat pääasiassa Soykan keskittymisen herpaantumisesta. Hyvin "pentu" kuitenkin selvisi radasta ja tulos oli kirkkaasti hyväksytty. Arvostelulipukkeeseen kirjatut tuomarin kommentit: "Kisavalmis koirakko, siisti suoritus, koiralla hyvä kontakti ohjaajaan."  Tästä on  hyvä jatkaa eteenpäin.

No comments:

Post a Comment