Sunday 1 October 2017

27.7 Sola's first agility race

Sola and Anne was in unofficial PAWC-support agility race. It was Sola's first agility race (and first time different agility obstacles). In first start Sola was a little bit unsure about tunnels and got 10 points. Second start was excelllent: Sola did good work and was fast. She did zero-result under limited time :) In results Sola was 4.th after faster bordercollies. Nice start to Sola's agility career.
______________________________________________

Koirien kanssa on harjoiteltu agilitya nykyään lähinnä hauskana kesäharrastuksena. Sola pääsi 27.7 elämänsä ensimmäisiin agilitykisoihin Annen kanssa. Kyseessä olivat Lägi-areenalla järjestetyt epäiviralliset PAWC (agilityn paraohjaajien MM-kisat)-tukiepikset. Koska agilitya on harjoiteltu itsekseen, ei Sola ole kovinkaan usein tehnyt putkea ja paikkakin oli aivan vieras. Radalla putkia olikin sitten neljä kappaletta. Ensimmäisellä radalla niihin mentiin hyvin varmistellen, mutta silti tuli yksi kielto. Toinen kielto tuli hypyltä. Ei kovin yllättävää, kun ohjaajalla ohjauskuviot olivat kovin hukassa. Maalissa Sola oli kehuista onnesta soikeana.
Toisella radalla epävarmuus oli tipotiessään niin koiralla kuin ohjaajallakin. Sola eteni suht vauhdikkaasti ja ohjauskuviotkin olivat loogisempia. Tuloksena puhdas rata, aikarajan selkeä alitus sekä erittäin onnellisen oloinen (hyppivä ja häntää ropellina pyörittävä) koira :) Ei puhettakaan, että Sola olisi radalla välittänyt mistään muusta kuin ohjaajan seuraavaksi näyttämästä esteestä. Lopputuloksissa Sola sijoittui neljänneksi nopeampien bordercollieiden viedessä palkintosijat.
Ehkä seniori-ikää lähestyvän Solan kanssa voisi harkita joskus lähtevänsä virallisiinkin kisoihin emänsä Witsin tapaan.

Sola has good contact to people and is good worker in all hobbies. Wonderful dog! Here Antti and team leader Sola (&Geea) on mushing trip. 2/2017 (c) Joonas Leppänen

No comments:

Post a Comment