Friday 6 October 2017

Dog show in Hyvinkää 15.7 and Valkeakoski 6.8

 Geea and Soyka have been show dogs again.

15.7 Hyvinkää, judge Juha Putkonen

Soyka, VG, 1.st in intermediate class

6.8 Valkeakoski, judge Nina Janger

Soyka, EXC, 1.st in intermediate class
Geea, VG, 3.rd in veteran class
 ________________________________________________

15.7.2017 Soyka käväisiä täysin turkittomana Juha Putkosen arvioitavana Hyvinkäällä. Viikkoa aikaisemmin näyttelyssä eikä muuallakaan kukaan ole pitänyt sitä laihassa kunnossa olevana, mutta tuomarista se vaikutti kovin laihalta.

Soyka, NUO EH NUK1
Hoikassa kunnossa. Oikeat rungon mittasuhteet. Kokoon sopiva raajaluusto. Hyvä kalloosa. Hieman kookkaat hyvin asettuneet korvat. Turkin väriin sointuvat silmät ja kirsupigmentti. Hyvä purenta. Rintakehä tarvitsee lisäaikaa. Kesäturkissa, laatu oikea. Hyvä häntä. Eturinta saa vielä täyttyä. Tasapainoiset kulmaukset. Liikkuu riittävällä askelpituudella, edestä vielä epävakaasti.

6.8 Geea ja Soyka kävivät Valkeakoskella Nina Jangerin kehässä. Soyka oli kehässä varsin vallaton. Vesisateessa se oli hieman turhankin pirteällä tuulella (kivaa, viileää), eikä olisi malttanut seistä paikallaan. Kehää jouduttiin kiertämään useampi kierros, että liikkeet saatiin arvosteltua. Soykan oli pakko hyppiä/ väistää ravissa kaatosateessa muodostuneita vesilammikoita, eikä se voinut ravata kunnolla. Tuomarikin kommentoi, ettei se taida pitää vesilammikoista.
Kehän jälkeen oli vuorossa muita menoja ja vielä ennen kotiin paluuta käytiin moikkaamassa tuttua lenkkiseuraa Jätkän pojanpoika Miloa matkan varrella.

Soyka, NUO ERI NUK1
Mitttasuhteiltaan oikea nuori narttu, jolla hieman lyhyt kuono-osa., häiritsee ilmettä. Koon ylärajoilla. Leikkava purenta. Kyväasentoiset hieman kookkaat korvat. Kaunis kaulan kaari ja ylälinja. Erinomainen raajaluusto ja raajakorkeus. Hyvin kulmautunut takaa. Hieman pystyasentoinen lapa. Hyvä olkavarsi. Rintakehä voisi olla hieman pidempi. Voisi liikkua paremmin edestä, ok takaa. Vauhdikas esiintyjä. Hyvä karvapeite.
Geea, VET EH3
10,5.vuotias. Hyvin kaunisilmeinen pää. Hyvä purenta. Kauniit korvat. Koon ylärajoilla. Riittävä raajakorkeus. Kaunis kaulan kaari ja ylälinja. Vahva raajaluusto ja runko. Melko pyöreä rintakehä. Voisi olla paremmin kulmautunut, varsinkin takaa. Takaliike jää lyhyeksi ja voimattomaksi. Ihastuttava esiintyjä.

1/2017 Geea (c) Joonas Leppänen
1/2017 Show stars Geea, Siina (Fi Ch) and Soyka (c) Joonas Leppänen
1/2017 Soyka (c) Joonas Leppänen

No comments:

Post a Comment