Thursday, 18 August 2011

Obedience again, 1. prize :)

Yesterday was Sepe's second official obedince test. This time Sepe and Anne got points from all parts. Sepe needed some extra commands in some parts, but some parts went good. He got 161,5 points and 1.prize from novice class :) Now he can also compete in open class.

Here is video from Sepe's obedience test. Big thanks Anna!
_______________________________________________

Eilen Sepe ja Anne osallistuivat Luoteis-Uudenmaan käyttökoirien viralliseen tokokokeeseen. Koe oli Sepelle toinen. Ensimmäisen ja toisen kokeen väliin jäi 1,5 viikkoa aikaa treenta ensimmäisen kokeen virheitä ja häiriöalttiutta. Yhteensä kokeeseen osallistui noin 30 koiraa, joista alokasluokassa Hannele Pörstin tuomaroitavana 13.

Luoksepäästävyys 10
Paikallamakuu 10
Seuraaminen kytkettynä 7 (ei ollut ollenkaan mukana, nuuhki)
Seuraaminen taluttimetta 8 (hieman vaisu, väljyyttä välillä ainakin)
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 8 (hidas)
Luoksetulo 8,5 (tuli hieman liian lujaa ja ei saanut jarrutettua, vaan kääntyi takana 1-2 metrin päässä)
Seisominen seuraamisen yhteydessä 6 ( ei meinannut pysähtyä, toinen käsky)
Estehyppy 7 (etsi namipalkkaa, eikä pysähtynyt kunnolla, toinen käsky)
Kokonaisvaikutelma 8

Yhteensä 161,5 pistettä eli 1.palkinto ja oikeus siirtyä avoimeen luokkaan!

Sepeä kävelytettiin oikeastaan koko aika ennen kehää. Tämä ja lämmin keli söivät hermoilevan ohjaajan kanssa varmaankin hieman innokkuutta, mutta toisaalta tällä kertaa vieraat koirat tai ympäristö eivät kiinnostaaneet Sepeä yhtään.
Paikallamakuu suoritettiin isossa 7 koiran ryhmässä, joista yksi lähti melko alussa juoksemaan ohjaajaansa kohti. Sepe katsoi tilannetta ensin tarkkaavaisena, mutta päätti sitten alkaa tuijottaa ohjaajaa namien toivossa. Joku muukin koira taisi vielä nousta, mutta Sepe pysyi kiltisti edellisen kokeen epäonnistumisesta huolimatta.
Yksilöliikkeistä seuraaminen aloitettiin heti kehän laidalta. Sepe vaikutti siltä, että se oli kytkettynä seuraamisessa lähinnä kävelyllä tai siirtymässä vasta suorituspaikalle. Liikkeen loputtua se heräsi kehujen avulla ja alkoi keskittyä. Hypyn takana on viimeisen viikon aikana pidetty namipalkkaa esteelle menon varmistamiseksi. Sepe etsi siis "kadonnutta" namia ahkerasti unohtaen ohjaajan. Muutenkaan suoritukset eivät olleet mitenkään mahtavia tai kaikilta osin Sepen parhaita, mutta kaikista liikkeistä saatiin pisteitä.
Tulokseen voi silti olla tyytyväinen :)
Sijoitus jäi katsomatta, kun ei sillä ei oikeastaan tokossa ole väliä. Kärkisijat menivät perinteisille palveluskoirille Sepen ollessa niiden jälkeen.

Täällä video Sepen koesuorituksesta. Suuret kiitokset Annalle kuvaamisesta ja editoinnista!

Sepe, our obedient husky boy 12.5.2011

17.8 2 minutes waiting ((c) Anna Rajasilta):
and big thanks after Sepe got points

No comments:

Post a Comment