Tuesday, 20 March 2012

7 years old Witsi

Today is Witsi's birthday. Now 7 years old Witsi is a special dog for us. She has been important dog in our team since her first mushing season. She is a fast worker and because of that our younger dogs learn to run with good speed. She is also a good leader and mother to 4 our dogs. Witsi runs often in lead, but this winter we tried to teach "puppies" also to take her place.

This winter Witsi has ran good in team after her little nail injury. Because she has very much coat, she is better when the weather is cold.In winter first competition Witsi came FIN Working champion. In Rautavaara Witsi has some problems to run. Next monday she was in physioterapia. Her back was sick. She was also in back X-ray and all was right there :) Also her hips were excellent. After rest Witsi is now in good shape and ran good in team.
_______________________________________________

Tänään Witsi viettää 7-vuotis synttäreitään. Outoa ajatella, että sekin alkaa hiljalleen vanheta. Koira, jonka toivoisi pysyvän aina mukana valjakossa ja harrastuksissa. Se on helppo ja muista lauman koirista huolehtiva iloinen tapaus. Agilityssa ja tokossa Witsi haluaa keskittyä ja toimia täysillä kuten myös valjakossa.

Witsi on erityinen koira valjakkomme kehityksen kannalta. Ensimmäisestä kaudestaan asti Witsi on ollut tärkeä osa tiimiä. Se on innokas johtaja ja opettanut myös nouremmat koirat juoksemaan vauhdikkaasti. Lisäksi Witsi on 4 koiramme ja ensimmäisen pentueemme emä. Witsi juoksee yhä paljon johtajana, mutta pikkuhiljaa on aika opettaa nuorempiakin lunastamaan sen paikkaa valjakossa. Nuoriso antaa kovan vastuksen valjakon konkarille.

Tällä kaudella alkukausi kului Witsiltä pienestä kynsionnettomuudesta toipuessa. Paksuturkkisena koirana se oli parhaimmillaan kauden kylmimmissä kisoissa ja tuli käyttövalioksi. Rautavaaralla Witsi e ollut omaitsensä, joten se pääsi heti seuraavana arkipäivänä fyssarin käsittelyyn. Selkä oli kipeä ja revähtänyt. Varmuuden vuoksi Witsi kävi myös röntgenkuvissa, jossa sen selkä kuvattiin kaulasta häntään ja samalla otettiin myös epävirallisesti lonkkakuvat. Kaikki oli röntgenissä mainiossa kunnossa ja fyssarin sekä levon jälkeen Wisti on ollut taas pirteä. Meinasipa levon jälkeisellä vetolenkillä aiheuttaa valjakon karkaamisen lähdössä, kun ei kyennyt hillitsemään itseään.

18.3 Witsi
18.3 Witsi & two dogs team in forest
18.3 Witsi & her son Sepe in small team

No comments:

Post a Comment