Sunday, 11 March 2012

Aarnivalakiat-race

Today was season's last sled dog race in Kiiminki. Race was only Sunday with 2 starts. Trail was 5 km. Over 30 samoyed- and siberianhusky teams were entered to race (only 4 dog class).

Anne's team was same than in Jämi October: Sola & Geea in lead, Sepe & Siina in wheel. In first start our team started 25. Anne passed 5 teams in trail. Time was 14 min 14 sec. and second besttime with one other team.

After 1,5 h rest it was time to start again- This time outr team started second and trail was better. Weather was warm, but dogs ran most of time with good tempo. Time was 20 sec better than first start time.
In final results our team placed 2./23 siberian.teams. 3 best teams got 1. prize from sled dog racing test and so also our team (99,..% from average time).

Thanks to race organization from race and Anni & dogs from trip company!
________________________________________________________

Tänään oli vuorossa kauden päätöskilpailu eli Samojediyhdistyksen Aarnivalkiat Kiimingissä. Matkassa olivat Geea, Siina, Sola, Sepe ja Taiku. Lauantaipäivä kului Ouluun ajaessa ja kilpailu pidettiin sunnuntaina kahdella lähdöllä eli 2x5km. Kilpailu oli rajoitettu vain puhdasrotuisille rekikoiraroduille ja ilmoittautuneita sh- ja samojedivaljakkoja olikin yli 30 kpl!

Annen valjakossa juoksivat johdossa Sola & Geea ja pyörässä Siina & Sepe eli valjakko oli sama kuin kauden ensimmäisessä kilpailussa lokakuussa Jämillä. Ensimmäisellä kierroksella tiimimme starttasi numerolla 25 ja reitillä tuli 5 ohitusta. Ura oli jo valjakoiden jäljiltä hieman pehmennyt ja ohituksissa koirat väistivät vielä hieman upottavan umpihangen kautta. Välillä valjakollamme on ollut hieman ongelmia ohitetuista sh-valjakoista irtoamisessa, mutta nyt ne juoksivat hyvin omaa juoksuaan. Oma haasteensa uralla oli n. 300 metrin pätkä, joka sama meneville ja tuleville valjakoille. Vastakkain tulevat urat oli erotettu nauhalla. Eri suuntiin menevät valjakot eivät aiheuttaneet kuitenkaan tiimille suurempia ongelmia. Aikaa reitillä kului 14min 14 s ja sijoitus jaettu toinen sija.

Toinen kierros oli 2 h ensimmäisen lähdön jälkeen. Uralle lähdimme toisina. Ura oli lanattu ja monissa kohdissa selkeästi kovempi. Koirat olivat hieman kuumissaan, mutta juoksivat ihan hyvällä innolla. Toisella kierroksella ainoa nähty valjakko oli yhteisellä urapätkällä vastaan tullut valjakko. Aikaa kierroksella kului 20 s edellistä kierrosta vähemmän. Myös johtanut valjakko ajoi ensimmäistä kierrosta selkeästi lujempaa, mutta takana tulleisiin valjakoihin saimme kasvatettua eroa.

Lopullinen sijoitus oli siis siperialaisissa 2./23. Perusaika oli neljän valjakon keskiarvo ja 3 ensimmäistä valjakkoa saavuttivat REK1-tuloksen eli myös oma tiimimme (99,…% perusajasta).

Kiitos järjestäjäporukalle mukavasta kauden päätöskilpailusta ja Annille & koirille matkaseurasta!

Near finnish line, after second start (c) Jarno Pirttikangas
Siina & Taiku (tourist dog), Geea & Sola and Sepe waiting second start
Leaders in race Geea & Sola
Sepe was tired after seasons last race

No comments:

Post a Comment