Monday, 15 October 2012

Lägi's agility

Lägi had the unofficial agility competitions about week ago. This time our "normal agility competition dogs" Geea and Witsi left home. Taiku started in beginners class. He got 70 points(!) and was third.
Nome and Uwa got both disquality-results. Old agility dogs were very happy about their race starts.
________________________________________________________

Reilu viikko sitten Anne ja Jukka kävivät Taikun, Uwan ja Nomen kanssa agilityseuramme (Lägi) mestaruuskisoissa. Varsinaisilla kisa-agilitykoirilla Geealla ja Witsillä oli perjantaina mahdollisuus käydä fysioterapeutin käsittelyssä, joten ne jäivät lauantaina kotiin.
Taiku osallistui mölleihin. Taiku lähti radalle ilman lupaa ja muutenkin juoksenteli esteeltä toiselle itsekseen. Oikeiden hyppyjen jälkeen se ampaisi A:lle ja siitä radan ulkopuoliselle A:lle myös. A-esteiden jälkeen alkoi oikea ratakin sujua. Mentiin hieman turhan kovalla vauhdilla, joten puomin alasmeno taisi jäädä ottamatta. Taiku kuitenkin suoritti loppuradan oikein mukavasti. 70! virhepisteellä (ketään ei hylätty, hylyt 20 pistettä) sijoitus oli kolmas ja palkintoja saatiin kotiin.
Kisaavien radalla olivat vanhat agilitykonkarit. Uwalla taitaa edellisistä kisoista olla kolme vuotta ja treenattukin on hyyyvin satunnaisesti, mutta pitihän se mukaan ottaa kun ei muitakaan ollut. Nomekin on viimeksi käynyt esteillä elokuun kisoissa. Molemmat pojat suorittivat alun hyvin, mutta saivat hylkäyksen yhdessä välistävedossa  kuten moni muukin koira. Kun kisasta oli jo hylkäys, Uwa päätti loppuradalla käydä hyppäämällä antamassa tuomarille pusun ja taisi se moikata muutamaa toimitsijaakin esteiden välissä. Hauskaa sillä ainakin oli. Nome taas suoritti loppuradan ihan ok. Tosin puomin kontaktilla tuli jätti loikka. Se ei kait kuullut ohjaajaa (tai ei halunnut kuulla..).

No comments:

Post a Comment