Thursday, 25 October 2012

Nome 12 years

Today is Nome's birthday. Nome is our second siberian and first male. He is still  very happy and easy dog. He has got little too much weight after castration and his hearing is not very good.

 He likes mushing in old dogs team. He has always liked agility and looks also nowadays like young dog in competitions. Nome's second "summer hobby" is swimming.

Because of Nome's age he has some rights that other younger dogs  haven't. He can sleep out or inside. Inside he can sleep in bed or on sofa if he wants. Every day walkings Nome can also run free sometimes.
_______________________________________________________

Tänään Nome täyttää 12 vuotta. Nome on vanhin meille pentuna tulleista huskyista. Se on yhä melko pirteä, mutta nukkuu nykyään enemmän. Kuulo on heikentynyt aivan viime kuukausien aikana. Kastroinnin (n. vuosi sitten) seurauksena Nomelle on kertynyt hieman ylimääräistä massaa ja turkkia on runsaasti.

Vetolenkeillä Nome käy yhä satunnaisesti mielenvirkistykseksi. Nome tykkää agilitysta ja pärjää siellä vielä nopeutensa puolesta nuoremmille huskyillemme. Kesäharrastuksista Nomen toinen suosikki on uiminen ja viime kesänäkin se polskutteli pitkiä aikoja.

Nome on aina ollut helppo koira kaikin puolin narttujen juoksuaikoja lukuunottamatta. Sitä ei tarvitse paljoakaan käskyttää ja se tietää, mitä siltä odotetaan. Lisäksi Nome haluaa olla aina kaikille kiltti ja ei kyseenalaista ihmisten käskyjä. Se saakin usein liikkua vapaana. Se saa myös elellä ulkona tai sisällä tahtonsa mukaisesti. Yllättävää kyllä, Nome pitää välillä tarhaelämästä enemmän, vaikka pitääkin ihmisten huomiosta. Sisällä Nomella on pieniä etuoikeuksia kuten sängyillä ja sohvilla nukkuminen. Sen on koiravanhus ansainnut.

´24.10.2012 Nome wants cookie

24.10.2012 Old boys Jätkä near 13 and Nome 12 years

24.10.2012

24.10.2012 Snownose

Nome plays in end of August
Nome ready to take tennis ball

No comments:

Post a Comment