Monday, 6 May 2013

End of April

Winter season was very long. We trained with sled last time 11.4.
Spring is here and dogs drop their winter coats. Geea had and Siina has heat.
Kaima was sterlized week ago. Surgey went good.
About week ago Witsi and Anne were in official agility competitions, MAXI2- class. In first course Witsi got disqualifed, because wrong side of tunnel. In second course result was better. She got 5 points from slalom and 0,25 s over time. In results she was 6.th/ about 20 dogs.
_______________________________________________________

Valjakkokausi reellä jatkui ennätyksellisen pitkään. Viimeine rekilenkki koirilla tehtiin 11.4. Myöhemminkin olisi ehkä vielä päässyt, jos olisi lähtenyt liikkeelle aamulla aikaisin. Rekikauden päätyttyä koiria on treenailtu hieman harvemmin mönkijällä. Eipä sitä muistanut kuinka paljon rapa roiskuu...

Kevään erkit ovat ilmassa, kun kaikilta koirilta irtoaa isot kasat pohjavillaa. Geea aloitti sopivasti rekikauden päätyttyä juoksun ja Siina myös pari viikkoa Geean jälkeen. Urokset ovat siis saaneet elää takatarhassa tai sisällä.
Yllättäen Jätkä on vielä nuoria poikiakin kiinnostuneempi ja "sekaisin" juoksunartuista. Se karkasi yhtenä päivänä pihasta (ensimmäistä kertaa!) tajuamatta, että nartut olivat jo tarhassa. Sinne lähti täyttä laukkaa pitkin tietä, eikä korvatkaan liikkuneet takaisin huudettaessa, kuulo kun ei enää ole parhaimmillaan. Onneksi oli seurannut kiltisti tien vasenta laitaa ohittaen naapurien talot, hevoset ja koirat. Sepe ja Taiku olivat jo valmiiksi talutusvaljaissa vyöllä ja niitä kirittämällä saatiin Jätkä näköpiiriin. Vauhti oli jo vanhuksella hieman hidastunut ja kunnon spurtilla päästiin vanhuksen eteen juuri sopivasti ennen ison tien risteystä. Tulipa tehtyä kunnon 1,5 km spurttilenkki ja nuorien poikien vedosta jalat olivat aika tohjona.

Kaima kävi viikko sitten maanantaina steriloitavana. Se ei ole jalostuskoira ja hormonitoiminnan tasaantuminen saattaa hieman auttaa sen elämää. Kaima ei päättäväisesti nukahtanut ihan noin vain ja leikkauksen jälkeen pyydettiin jo pian hakemaan se takaisin. Viisaalle Kaimalle eläinlääkärin häkkien avaaminen oli tokkuraisenakin ollut helppo juttu. Siellä se odotteli häkkiin köytettynä. Toipuminen on lähtenyt hyvin käyntiin.

Huhtikuun viimeisenä sunnuntaina Anne ja Witsi kävivät KKK:n järjestämissä agilitykisoissa MAXI2:ssa. Takana oli vasta kolme harjoituskertaa tältä keväältä, mutta ihan ok radat sujuivat. Ensimmäiseltä radalta heti aluksi 5 puomin ylösmenolta ja pian sen jälkeen mentiin putken väärään päähän (molemmat päät vierekkäin tarjolla). Loppuradalla meni suorilla pari kertaa pitkiksi ylimääräsiä esteitä hypäten. Tuloksena siis hylkäys.
Toinen rata sujui paremmin. Ohjaajasta tuntui, että ei osunut juuri ja juuri kontakteille, mutta olikin ilmeisesti ottanut ne. Kepeille kokeiltiin kaukaa lähetystä, mutta edeltävällä suoralla vauhti oli Witsillä sen verran luja, että aloitti vasta kolmannesta välistä. Tässä kului hieman aikaa, kun jouduttiin ottamaan alusta asti. Tuloksena siis 5 kepeiltä ja 0,26 s yliaikaa, sijoitus 6./n. 20.

About month ago, Antti with six dogs team

Open ice, Geea & Sola knows where to go. Uwa run wrong side.

Sunny day

Little break near fire station. Geea and Sola in lead, Siina and Yepla, Uwa and Kaima.

Good trail up to road
Riitta's and Anne's team some other day

On ice again

Over trail  (there was water near trail)

Break on island. Sola & Geea, Kaima & Witsi, Yepla & Siina and Riitta

There were many birds on island

Back to home

Dogs wait on island

No comments:

Post a Comment