Friday, 31 May 2013

Summer hobbies

Dogs have enjoyed their summer hobbies.

Sola has trained rally-obedience class. She is very happy trainer and has learned many new tricks.
Witsi, Geea, Taiku and also Sola has also trained agility regularly.
 Kaima is in normal condition after surgery. Unfortunately she has more breath problems because of pollen.

Silba (Ristinummen Pikku Hukatar) from our litter has ran in two cart races (Ohkola and Jämi) in Anttoni Tolvi's team.

About two weeks ago Sepe and Yepla were in match show near us. Sepe was in ring and he got red. It was also good opportunity to train behaving and obedience.
Sepe was also about two weeks ago in unofficial obeience test training with Anne. He did some open class parts. Good test training and Sepe did most of time good work.  Now we know, what to train next.

Week ago Witsi was in official agility competitions with Anne. From agility course she got disqualifed. From some reason she ran on tunnel and it was a little bit problematic, but audience has fun. In jump course Witsi did right course so she got zero points :). Unfortunately  bodertime was tight to our siberian (compared to shepherds) and she had little overtime. In results Witsi was 4th/15.
____________________________________________

Kevät on jo pitkällä ja kesä tulossa. Koiratkin ovat saaneet pikku hiljaa siirtyä kesäharrastusten pariin. Vetämässä on käyty enää harvakseltaan viileällä säällä. Koirat ovat myös päässeet uimaan jo useamman kerran. Ekaa kesää käytössä on oma lampi, jossa koirat saavat pulikoida vapaasti.

Sola on käynyt kevään rally-tokokurssia, jossa se on suoriutunut oikein mallikkaasti huomioiden, ettei se ole aikaisemmin tehnyt "mitään". Solalla on aina hauskaa ja se osaa keskittyä tehdessä, vaikka muuten on kovin sosiaalinen kakkia kohtaan.

Witsi, Geea, Taiku ja Sola ovat myös agilitailleet. Witsi ja Geea tekevät rataa tasaisen varmasti. Taikulla treeniä vaativat lähinnä kepit ja yleisesti tarkkuus. Solalla työstetään vielä myös keppejä, mutta muuten esteet alkavat olla halussa.

Kaima on toipunut leikkauksesta hyvin. Valitettavasti kevään siitepölykausi on saanut sen räkäoireet taas pahemmiksi eli se joutuu liikunnan osalta ottamaan hieman rauhallisemmin ja lääkeannosta on nostettu.

Witsin pentu ja S-kolmikon sisko Silba (Ristinummen Pikku Hukatar) veti muutama viikko sitten Ohkolan kärrykilpailussa Anttoni Tolvin valjakossa ja samoin myös Jämin kärrykisoissa viikko sitten.

Pari viikkoa sitten lauantaina Sepe ja Yepla kävivät extempore Vekoran Match Showssa. Yepla oli vain katselemassa hälinää ja Sepellä osallistuttiin kehäänkin. Se on vähiten karvanlähtöinen ja myös vähiten likaisin. Kehän ulkopuolella treenattiin hieman tokoa. Isojen aikuisten kehästä Sepelle punainen nauha ja punaisten kehästä lämmitä kättä. Siperialaisten mainetta pitivät yllä Minnan siperialaiset, onnea!

Seuraavana sunnuntaina Sepe tokoili seuran kokeen omaisessa tapahtumassa. Koska koirakoita oli paljon, jokainen sai valita neljä liikettä + paikalla makuu. Halli oli todella kuuma ja Sepe joutui odottamaan melko pitkään. Tuli viriteltyäkin sitä aivan turhan aikaisin, kun edelliselle koirakolle annettiin suullista palautetta. Vapaana seuraaminen sujui kohtalaisesti. Aloituskohdassa Sepe bongasi heti ruudun, jota se tuijotteli. Seurasi ja piti kontaktin kuitenkin ihan ok, kun ohjaaja oli täysin hukassa. Täyskäänöksissä reilusti väljyyttä. Kaukokäskyissä toimi odotettuun nähden hyvin. Yksi kaksoiskäsky, kun katsahti takana olevia koirakkoja, eikä kuunnellut. Korvien palatessa maahanmenossa yritti hieman työntyä eteenpäin (keskittyminen katosi siis hetkeksi). Noudossa itse liike meni hyvin kun sinne asti päästiin. Koko osuuden suurin haaste ja oivallus oli, että koira pitäisi opettaa odottamaan, kun liikkuri hakee ja ojentaa kapulaa. Koskaan aikaisemmin ei olla harjoiteltu vieraan ihmisen kapulan ojentamista ohjaajalle.  Sepe on suurella vaivalla saatu hyvin kiinnostuneeksi kapulasta. Aikoinaan treenattiin noutoa niin, että se sai kapulan toisen ihmisen kädestä ja toi ohjaajalle. Se kuvitteli, että kapula pitää varmaan ottaa liikkurilta ja tuoda se ohjaajalle eli yritti kovasti ja innokkaasti saada kapulaa liikkurilta. Ei suostunut palaamaan sivulle, kun sen mielestä olisi varmaan "saanut" tulla vasta kapula suussa. Onni, että asia tuli esiin ja todennäköisesti Sepe ymmärtää nopeasti, miten jatkossa toimitaan.
 Hypyllä jäi ensin seisoen odottamaan eli tarvittiin kaksoiskäsky istumiseen. Muute toimi reippaasti.
Paikallaolo vieraien koirakkojen keskellä meni mainiosti. Piilossa ollessa ohjaaja ei tiedä, mitä koira teki, mutta ei ainakaan ollut jäänyt pahemmin tuijottelemaan mitää. Oli kuitenkin kuulemma katsellut ympärilleen.
Kokonaisuudessaan hyvä kokeen omainen treenitilaisuus kehänauhoineen, liikkureineen ja yleisöineen. Sepe toimi kehässä innolla ja jaksoi keskittyä. Kehänauhojen ulkopuoliset tapahtumat eivät sitä häirinneet, vaan toimi yhteistyössä ohjaajan kanssa.

Vajaa viikko sitten Anne ja Witsi kävivät agilitykisoissa Lohjan keskustassa Aurlahden kentällä. Antti ja Yepla olivat kannustusjoukoissa. Molemmissa starteissa Witsi oli ensimmäisenä heti rataan tutustumisen jälkeen. Ensimmäisen radan alku sujui hyvin, vaikka vauhti puomin kontakteille oli odotusarvoisesti turhan kova. Hienosti kuitenkin malttoivat tehdä kontaktit sekä koira että ohjaaja. Jostain kumman syystä Witsi kiipesi putken päälle, kun sen lähetti putkeen ja kulki sitä pitkin. Ohjaaja tajusi tilanteen vasta siinä vaiheessa, kun koiralla oli hieman ongelmia pysyä puomin alta menneen putken päällä (akrobaatti siis loikkasi puomin yli takaisin putken päälle). Tuloksena tästä yleisön hauskuutuksesta hylky, mutta loppu rata jatkui puhtaasti.
Toisella radalla eli hyppyradalla kaikki sujui melko hyvin. Hieman säntäili liian pitkälle olettaessaan tietävänsä seuraavan esteen eli muutamia laajoja kaarroksia. Muuten vauhti oli ihan hyvä ja rata puhdas nolla :) Tuomariharjoittelijan ihanneaika tiukka ja aavistuksen tuli yliaikaa. Sijoituksena neljäs sija eli eipä LUVAa olisi saatu kuitenkaan. Suoritus toi kuitenkin uskoa, ettei touhu Witsin kanssa ihan mahdotonta ole.

Kaima after surgery with her best friend. She got this toy when she was puppy and it is her favourite toy.

Walking with Siina, Nome, Sola and Geea.

Taiku and Sepe sleep in stake outs.

Sepe swims

Sepe retrives toy.

Sola also

Antti's building (new dog fence)

Sunny morning training. Taiku & Sepe in wheel.

Morning training

No comments:

Post a Comment