Tuesday, 29 March 2016

11-13.3 Ruunaa race (Finnish championship MD)

11-13.3.2016 Ruunaa race, Finnish championship mid distance -race
Anne started in 4 dogs class, 3 * 33 km:

Siina & Sola
Sepe & Taiku

Time was 1:48:3+1:58:55+1:51:49 and final result 6./18 (siberians 2.nd/5)
The best Finnish siberian husky team, Finnish champion in RNB1 -class
1.st prize from kennel club racing test, REK1

 Weather was warm every day. Dogs could work better, but result was still good. Second day was the worsest and we had snack breaks during the race. Ruunaan koskikierros-trail was beautiful and there were two long bridges over river.


Juliet Jousjärvi competed with our dogs in junior class (1*33km)

Geea
Kaima-Yepla


Result 1.st/1. Juliet left in mass start with tourist class. Three dogs team worked good and passed many 4 dogs class teams (malamutes) also.

 Photos and wonderful video 

Our team at start
Our team's photo
Juliet with Geea, Kaima & Yepla 
 
Results
____________________________________________________

11-13.3.2016
Keskipitkän matkan SM-kisoihin lähtivät Riitta ja Anne sekä koirista kaikki Nomea ja Soykaa lukuunottamatta. Kisavaljakko koostui tutusta ja turvallisesta nelikosta Siina-Sola johdossa ja Sepe- Taiku pyörässä. Ruunaa racessa kierrettiin kolmena päivänä Ruunaan koskikierros (3*33km). Maisemat olivat hienot ja reitin kruunasi kaksi riippusiltaa kosken yli. Koirat eivät silloista olleet moksiskaan, vähän kuitenkin katselivat ympärilleen epäillen.

Ensimmäisenä päivänä koirat juoksivat varsin ok, vaikka meno ei näyttänyt parhaalta mahdolliselta. Ohitettiin kuitenkin useita 4-koiran luokan valjakoita sekä oltiin seisoja/alaskalaisvaljakoiden ohitettavina ja osan matkaa peesailtiin kasin valjakoita, jotka tulivat viimeiset 20 km samaa reittiä. Ensimmäisen päivän tulos oli ihan hyvä: aika 1:48:37, sijoitus 5/18 (sh 1./5)


Toisena kisapäivänä koirilla oli selkeästi vauhti pois. Liekö syynä osittain aurinkoinen ja lämmin sää? Sola juoksi ok, muttei päässyt sille tasolle, jolla se normaalisti juoksee. Alussa takaa lähtenyt valjakko tuli melko pian ohi. Koirat eivät kuitenkaan edes yrittäneet pysyä peesissä, vaikka edellisenä päivänä sama valjakko oli ohitettu ja jätetty melko helposti. Ajeltiin omaa vauhtia yksikseen ja jossain ennen 20 km meno takkusi sen verran, että pidettiin kunnon snaksitauko. Koirat olivat selkeästi kuumissaan. Pian takaata tuli kasivaljakko ja sen peesissä neljän koiran tiimi, jonka kanssa vuoroteltiin loppumatka maaliin. Tulos oli selkeästi ensimmäistä päivää huonompi: aika 1:58:55, sijotus kahden päivän jälkeen 6/18 (sh 2./5)

Viimeisenä kisapäivänä lähdettiin taas paremmin matkaan. Edessä nähtiin jo edelle lähtenyt SH-tiimi. Takana tullut SH-valjakko tuli myös hyvällä vauhdilla ottaen meidät kiinni. Muutama km meni hieman säätäessä, kun ohittaneen valjakon toisella johtajalla oli hieman ongelmia. Hiljalleen saavutettiin kuitenkin edelle lähtenyt SH-tiimi ja ajeltiin kolme neljän luokan valjakkoa sekä pari kasivaljakkoa letkassa. Välillä pystyttiin jo jättämään johtanutta SH-valjakkoa, mutta viimeisellä 10 km matkalla saavuttivat taas ja menivät ohi peesaten kasivaljakkoa omiin matkoihinsa. Toisen neljän koiran luokan SH-valjakon kanssa ajettiin sitten loppumatka yhdessä kuten edellisenäkin päivänä. Sää oli lämmin, mutta silti suorituksesta jäi hyvä mieli edellispäivän notkahduksen jälkee: aika 1:51:49.

Lopputuloksena oli neljän  koiran luokassa 6.sija. SH-valjakoista sijoituttiin toiseksi, mutta voitettiin 4-kl MD RNB- luokan Suomen mestaruus ensimmäisen SH-valjakon ollessa ulkomaalainen. Koirille tuli kilpailukokeesta tulokseksi REK1.

Kisakoirien lisäksi mukana olivat Geea, Yepla, Kaima ja Fanta (liian nuori kisaamaan). Perjantaina nuori valjakkoajaja Juliet Jousjärvi harmitteli, ettei pääsisi osallistumaan nuorten luokkaan koirien puuttuessa. Niinpä Juliet kävi perjantaina testaamassa treenitobokkanilla Geea, Yepla-Kaima kolmikkoa ja ajo sujui sen verran hyvin, että hän starttasi lauantaina retkiluokan kanssa samassa yhteislähdössä koskikierrokselle (33 km). Luotettava Geea sai toimia yksin johtajana Kaiman ja Yeplan vetäessä takana. Tarkoituksena oli, että koirat saisivat mukavan rauhallisen pitkän vetolenkin uusissa maisemissa ja samalla Juliet pääsisi kokemaan kosikierroksen maisemineen. Kolmikko kuskeineen kulki kuitenkin sen verran vauhdikkaasti, että he saavuttivat ja ohittivat useita neljän koiran kilpaluokan loppupään malamuuttivaljakoita. Geea oli kuulemma toiminut kuuliaisesti matkaalla johtajana ja Yepla tehnyt suurimman työn vetäjänä. Matka oli sujunut hyvin, riippusillat ylitetty ongelmitta ja matkalla oli annettu pyydetyt snaksitkin :) Maaliin Juliet tuli peesissään useampi muuttitiimi. Geea näytti oikein onnellisena johdattaessaan letkan maaliin. Julietille kiitokset kolmikon lenkittämisestä! Kiva, että myös turistikoirat pääsivät kunnon vetolenkille. Ainoana osallistujana Juliet voitti nuorten luokan, mutta aika ei varmasti olisi ollut huonoimpia neljän koiran luokassakaan.

Kokonaisuudessaan pitkä viikonloppu Ruunaan matkailulla oli erittäin mukava loma ja  kiva oli päästä keskustelmaan koirista myös muun mökkiseurueen kanssa. Paljon tuli nähtyä siperialaisia ja myös Jätkän lapsenlapsia. Fantakin pääsi juoksemaan johdossa perjantain ja sunnuntain treenilenkeillä.

 Kuvia ja kisavideo

Tulokset 

Photo in Finnish kennel club magazine (Koiramme 4/2016)
 Finnish champion gold medal, our first

Training week before Ruunaa race with race team. It was nice to have calm dogs in start. All dogs in team are over six years old and have good routines in start, not any hurry.
Ready to go

More speed

Back to home after training
and to kennel area

Second team training. This was Juliet's race team (without Fanta (leader nearest camera)).

No comments:

Post a Comment