Tuesday, 8 November 2011

Weekend photos and eye checking again

Today Takoda (Ristinummen Sulosusi) and Silba (Ristinummen Pikku Hukatar). Takoda's results were: in normal eye checking eyes are clear, in gonioscopy angles ok, right eye: 25% laminae, left eye: normal -> laminae: affected grade: moderate.
In normal eye examination Silba has little cornea dystrofia, other ways eyes were clear. In gonioscopy other eye angle were ok and other little bit narrowed, 25% fibrae latae, under 25% laminae -> fibrae latae:affected, laminae:affected, occlusion:affected, grade: moderate.
Thanks to the owners for eye checkings!
__________________________________________________

Tänään silmätarkastuksissa Vetsetissä Vanhapellolla kävivät Takoda (Ristinummen Sulosusi) ja Silba (Ristinummen Pikku Hukatar). Normaali silmätarkastuksessa Takodan silmät todettiin terveeksi. Gonioskopiassa oikeasta silmästä löytyi 25% levyjä. Vasen silmä oli terve ja molempien silmien kulmat avoimia (ok). Tuloksena sille siis gonioskopian osalta Laminae:todettu, aste:kohtalainen.
Silballa normaalissa silmätarkastuksessa löytyi toisesta? silmästä
mikroskoopilla kolme cornea dystrofia pistettä, muuten silmät olivat terveet. Gonioskopiassa Silban silmistä löytyi 25% ligamentteja ja alle 25% levyjä. Toisessa silmässä virtauskulma oli osittain hieman kaventunut ja toisessa avoin. Gonioskopiasta sille siis tuloksena fibrae latae:todettu, laminae:todettu, occlusion:todettu ja aste:kohtalainen.

Kummallakaan ei siis mitään koiran normaalia elämää haittaavaa tai jalostuksen estävää, mutta jalostuksessa huomioon otettavaa löytyi.
Nyt on koko Ristinummen pentue silmätarkastettu niin normaalin silmätarkastuksen kuin gonioskopiankin osalta. Huskyista aina silloin tällöin löytyvää harmaakaihia ei yhdelläkään pennulla todettu. Huomioitavaa löytyi lähinnä gonioskopiassa, vaikka molemmat vanhemmat on tutkittu sen osalta terveiksi (kuten myös muuten silmiltään). Kattavien tulosten pohjalta on hyvä lähteä tekemään tulevaisuuden suunnitelmia.
Suuret kiitokset Annalle ja Anttonille kasvattiemme tutkituttamisesta!

5.11 Sola & Witsi and neighbours pumpkin.
5.11 Sola & Witsi and neighbours pumpkin.
5.11 Halloween monster?
5.11 Kaima, Taiku and Yepla in darkness
5.11 Siina & Sepe like water plays like their mother Witsi
5.11 Siina and her big sister, Yepla's ear
5.11 Taiku, Kaima & Yepla ready to play

No comments:

Post a Comment