Sunday, 30 September 2012

Unofficial obedience test

Sepe & Anne were in unofficial obedience test. Sepe did Open class. In some parts he got very good points ( 3min waiting,  standing, retriving, jump)and some parts without any points. Result was 3.rd prize. After all Sepe worked good after long day.

_______________________________________

Onpa edellisestä toko-kirjoituksesta aikaa... Sepen kanssa on tokoiltu ohjatuissa treeneissä viime viikkoon kestänyttä kesätaukoa lukuunottamatta viikottain. Edistymistäkin on ainakin joissain liikkeissä tapahtunut. Pääasissa ryhmässä treenataan VOI ja EVL-liikkeitä, mutta tähtäimessä on seuraavaksi AVO.

Viikko sitten sunnuntain treenien jälkeen KKK:n hallilla järjestettiin epävirallinen tokokoe. Sepen kanssa olimme (Anne) lähdössä n. 1,5h treeneistä kotiin, mutta osa osanottajista oli perunut tulonsa. Extempore päätettiin sitten osallistua ainakin paikallamakuuseen, jotta muut saisivat isomman erän. Lopulta suoritimme kaikki avoimenluokan liikkeet.

Paikallamakuu 10
Sepen ryhmään osui lauma pikkukoiria ja Sepe ryhmän keskimmäinen koira. Häiriöitä ei 3 min aikana puuttunut. Piilon ikkunasta näin, kuinka viereinen skyenterrieri nousi useampaan kertaan, parsonrusseli pompahti vauhdilla ylös myös pariin kertaan ja liikkuri kävi komentamassa/ohjaamassa myös jotain koiraa. 2 minuutin jälkeen ALO-ohjaajat palasivat koiriensa viereneen ja heille jaettiin pisteet. Sepe katseli kaikkea touhua kiinnostuneena, eikä varmaan huomannut edes ohjaajan poistumista piiloon. Palatessa heilutti häntää, mutta kesti hyvin takana käynnin. Sepe oli ainoa AVO-koira, joka sai täydet :)

Omaa yksilösuoritusta odotelttiin vielä reilu tunti ja 3 tuntia tokokentällä alkoi jo hieman väsyttää koiraa. Kehään päästiin viimeisenä koirakkona. Hihna jätettiin pois jo kehän ulkopuolella, eihän sitä olisi kehässä mihinkään tarvittu.

Seuraaminen taluttimetta 8
Kai ihan ok ottaen huomioon pitkän päivän. Muutamassa kohdassa (lähinnä täyskäännökset) hieman haahuili.

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 0
Kolme käskyä, vaikka koira oli menossa jo toisella ihan hyvin. Muuten liikkeen suoritus ihan hyvä.

Luoksetulo 0
Lähti tulemaan vasta toisella käskyllä. Ohjaaja unohti kokonaan pysäytyksen, mutta epäilen ettei olisi edes pysähtynyt sellaisesta vauhdista.

Seisominen seuraaminen yhteydessä 10
Kun maahanmeno oli hieman epävarma, niin seisominen on yleensä silloin varma ja niin nytkin. Sepe ei liikkunut laisinkaan koiran ohi sen taakse mentäessä, vaikka ohjaaja meni aivan vierestä.

Noutaminen 9
Kisanomaiseksi suoritukseksi erittäin hieno Sepelle. Odotti lupaa hyvin, vaikka treeneissä tuntuu karkaavan kapulalle ennen käskyä. Pisteen menetys johtui kapulan korjaamisesta suussa. Otti ja kantoi ensin kapulaa etuhampailla varovasti, mutta meinasi tippua ja paransi otettaan.

Kauko-ohjaus 0
Koira oli hieman haluton ja keskittymiskyvytön. Kauko-ohjaus on ollut jo hyvällä mallilla, mutta nykyään käden nostaminen merkitsee luoksetulon pysäytetyksessä seisomista ja sekoittaa sen kaukokäskyissäkin siihen. Ensimmäisessä ylösnousussa Sepe katseli kehän laidalle ja useampien käskyjen ja herättelyn jälkeen nousi seisomaan (paikallaan). Kävin korjaamassa istumaan, alas meni ok, istumiseen tarvittiin taas apuja ja lopussa tarkkaavaisesti maahan. Seuraavalla istumaan nousulla olisi varmaan jo kuunnellut, kun odotteli ohjaajan palatessa selvästi käskyä.

Estehyppy 10
Onneksi lautoja piti lisätä eli Sepeä kerkesi hieman motivoimaan sanallisesti. Aivan hetken näytti jo siltä, että jää seisomaan, mutta muisti kuitenkin istua. Jäi lähelle estettä, mutta ponnisti hyvin yli.

Kokonaisvaikutelma 10
Koiralla ja ohjaajalla oli kivaa. Tekeminen oli vaikuttanut iloiselta.

Suoritusten jälkeen Sepe sai palkaksi narupallon, joka toimii aina kivana palkkana, ainakin silloin jos koira on jo syönyt pussillisen nakkeja parin tunnin sisään.

Pisteet olisivat riittäneet 3.palkintoon. 2. palkintokin olisi ollut mahdollinen, jos maahanmenosta olisi saanut jotain ja luoksetulon olisi tehnyt läpijuoksuna. Kokonaisuutena harjoituskisa meni yllättävän hyvin huomioiden pitkän päivän ja kaikki häiriötekijät.  Kaikki ihmiset ja koirat kehän laidalla ja paikallaolossa olivat Sepelle vieraita. Liikkeiden välillä Sepe katseli kovin merkkitötteröitä. Tuntui siltä, että se odotti koko ajan käskyä rynnätä niille. Ruutua ja merkkiä onkin treenattu melko ahkerasti, joten Sepe tekee ja hahmottaa ne hyvin.
Kisan jälkeen kaikki koirakot saivat vielä käydä tekemässä kisanomaisesti ohjatusti haluamansa liikkeen kehässä. Sepen kanssa kokeiltiin luoksetulon pysäytystä. Eka meni täysillä sivulle juoksuksi, mutta toisella hieman lyhyemmällä matkalla pysähtyi nätisti.

Kiitokset Lauralle ja muille epiksen järjestäjille!

No comments:

Post a Comment