Thursday, 27 December 2012

"Puppies'" birthday

Yesterday was our first (and only) litter birthday. Witsi's second litter is now 3 years old. Happy birthday to "puppies" Siina, Sola, Takoda, Sepe and Silba!

"Puppies" are good workers in sled team. They like mushing and running.
___________________________________

Eilen ensimmäinen (ja ainoa) pentueemme täytti vuosia. "Pennut"ovat nyt 3 vuotiaita ja ainakin lähes aikuisia. Hyvä synttäriä Siinalle, Solalle, Takodalle, Sepelle ja Silballe!

Pennuista on kasvanut innokkaita aikuisia rekikoiria. Viime ja tältä kaudelta neljä on saavuttanut REK1-tuloksen tai useamman ja mukavasti myös muita tuloksia.

Pentueen ensimmäinen pentu Siina muistuttaa selkeästi pennuista eniten Witsiä. Vuosi vuodelta se on kehittynyt rekikoirana koko ajan paremmaksi. Se on erittäin sisukas, mutta joskus hieman malttamaton pomppija. Johdossa juokseminenkaan ei tuota ongelmia, erityisesti jos saa paahtaa täysillä eteenpäin. Siina on hoitanut myös näyttelykoiran virkaa kiitettävästi valioituen viime kesänä.

Sola on siskoaan rauhallisempi ja se juoksee usein johtajana. Sola osaa ottaa lähdössä ja tauoilla rennosti, mutta työskentelee tasaisesti ja kuuliaisesti. Sola on myös luotettava kisajohtaja. Sola on rohkea ja aina iloinen. Se pitää erityisen paljon ihmisistä.

Sepe on erittäin vahva vetäjä. Voimaa riittää, mutta ei se vauhdissakaan jää tytöille. Sepen kanssa on ahkerasti harrastettu tokoa, joka varmasti osaltaan vaikuttaa, että se on hyvin ohjattavissa myös valjakossa. Sepe haluaa aina totella ja tehdä oikein. Se toimii myös umpihangessa hyvin ohjattavana johtajana. Syksylä Sepe sai BH-tittelin läpäistessään palveluskoirien käyttäytymiskokeen ja viime vuodelta on tokosta ALO 1-tulos. Vetämisen ohella treenataan tokon ylempien luokkien liikkeitä.

Siina, Sola ja Sepe viettivät juhlia aamulla riehuen muun lauman kanssa juoksutustarhassa. Pakkassää, reilusti lunta sekä aurinko: voisiko synttärisää enää olla hienompi? Iltapäivällä käytiin ajamassa Marin Arctic Soulin lauman kanssa vierailla urilla. Mukavaa joskus päästä ajelemaan valoisalla. Kiitos Marille Tapaninpäivän ajeluista!


Siina and sun

Sisters Siina &Sola

Sola

Sepe

Sepe, mother Witsi and Sola

Mushing

Team

No comments:

Post a Comment