Sunday, 16 December 2012

Winter & Winner show

Winter has started and there is good snow now. First sled training was 7.12 and after that we have driven with sled. Dogs like winter and snow. Sometimes we had trained with one 8 dogs team and sometimes with two 4-5 dogs team. Also old boys Jätkä, Nome and Uwa has pulled some kilometers.

Last weekend we were in Finnish Winner show. Antti handled Siina in champion class. Judge Pekka Teini judged 44 siberians. There was 9 females in champion class. Siina got Very Good.
___________________________________________________________

Jo joulukuun alusta asti eteläänkin on satanut kunnolla lunta. Lumi on kevyttä, joten alkuun se oli kinostuntu hieman epätasaisesti reiteille. Ensimmäiselle rekilenkille ehdittiin 7.12 ja siitä lähtien onkin saatu ajaa reellä. Valjakko on välillä jaettu kahdeksi neljän koiran tiimiksi ja paksummassa hangessa on ajettu 8 koiran letkalla. Jätkä ja Nome ovat saaneet vetää pikkulenkkejä potkuria. Niiden kanssa vauhti ei kasva enää kovin nopeaksi ja pysäyttäminen onnistuu ilman oikeaa jarrua. Uwa on juossut välillä valjakossa , mutta vetänyt myös pulkkaa tai hiihtäjää.
Koirat ovat lumesta innoissaan ja saavat juoksuhepuleita juoksutustarhassa. Solan ja Witsin juoksut ovat loppuneet eli koko lauma saa vihdoin taas leikkiä ja touhuta yhdessä. Vetotreeneissä juoksut eivät onneksi tuntuneet haittaavan Sepeä ja Taikua edes johdossa.

Viime viikonloppuna järjestettiin Helsingin Messukeskuksessa Voittaja-näyttelyt. Sunnuntaina Voittajassa Anne kulutti päivän rotuosastolla Antin ollessa Siinan kanssa kehässä. Tuomarina toimi Pekka Teini, jolle oli ilmoitettu 44 siperialaista. Valioluokassa narttuja esitettiin huikeat 9 kpl. Liikkuessa Siina hieman arasteli mattoalustaa, mutta esiintyi muuten ihan mallikkaasti.

Siina, VAL EH
Mittasyteiltaan oikea, keskikokoa kookkaampi. Melko hyvin rakenteinen, lyhyt kaulainen oikea linjainen pää. Hyvä ylälinja ja lantio. Hieno pitkä häntä. Hyvälaatuinen turkki. Voisi liikkua pidemmällä askeleella, etuliike saisi olla tavoittavampi.

Winter and 8 dogs team
Team 
Break before turn back. (Yepla nearest camera)
This time leaders: sisters Sola & Siina
Sola & Siina
Sepe & Geea
After 24 km

No comments:

Post a Comment