Saturday, 1 December 2012

Jätkä 13 years, Geea 6 years

Jätkä and geea has birthdays. Geea is now 6 years old and Jätkä 13 years.

____________________________________________

Jätkä ja Geea ovat vanhenneet taas vuodella. Jätkän synttäreitä vietettiin lauantaina ja Geean maanantaina.

Jätkä on pirteä huskyvanhus. Vetämässä käydään vain satunnaisesti, mutta hihnalenkeillä päivittäin juoksutustarhassa juoksemisen lisäksi. Useiden tuntienkaan kävelylenkeillä Jätkä jaksamisessa ei ole ongelmia. Juoksulenkeilläkin se jaksaa hyvin, jos ei mennä lämpimällä säällä kovin lujaa. Metsässä juoksulenkeillä Jätkä juoksee mielellään nykyään sivulla tai takana (ehkä näkö ja kuulo ovat heikompia ja takana ei tarvitse kuunnella suuntia?). Vetolenkeillä Jätkä tykkää työskennellä hyvin, mutta laukassa ikä näkyy jo selkeästi. Ravilla se juoksee vielä melko kevyesti ja vaivattomasti.

Ikä on tuonut Jätkälle hieman etuoikeuksia. Se on oppinut "komentamaan" ihmisiltä haluamansa. Esimerkiksi tyhjän vesikipon se ilmoittaa haukkumalla kuten myös pihalle halutessaan. Tarhassa lauman vanhin koira ei enää kovin hyvin viihdy.

Geeakin täytti jo kuusi vuotta. Se on yhä innokas vetäjä ja juoksee usein luottojohtajana varsinkin hankalammilla reiteillä. Geea on koirana välillä äärettömän helppo, mutta joskus myös hyvin rasittava. Reilun puolen vuoden jälkeen se taas keksi haluta pois tarhasta ja kiipeili tarhan katolla. Nyt se taas saa viettää sisä- ja ketjukoiran elämää. Normaalisti Geea on kuuliainen, mutta ketjuun se ei halua tulla. Välillä siis leikitään kissaa ja hiirtä juoksutustarhassa.

Geea, 6 years


Jätkä 13 years

Jätkä

Jätkä
Jätkä

No comments:

Post a Comment