Sunday, 7 September 2014

Uwa 16.8.2003-14.8.2014

After World Dog Show in Helsinki it was idea to take some 11 years birthday photos of Uwa. He was in good shape and we planned to take him in autumn trainings...

Uwa's condition changed a lot only in two days. Reason was cancer somewhere inside. He had pain and the only alternative was euthanasia.

Uwa was a little bit different siberian. Somebody can say that he was difficult, but to us he was, expecially after first years, very easy (when we understood his difference).
Uwa loved to run and was good a leader. He was also very playful, but calm. Never pulled in leash walkings and that's why it was easy to take him with other gang. Uwa was also obedient.

We have had over 15 years siberians and in this summer we spoke that how lucky we have been. Over 15 years siberian pack and only one lost dog (Luna). Last four years pack has been the same. In the future there will be some other lost to be expected, unfortunately.
_________________________________________________

Maailman Voittaja- näyttelyiden jälkeisellä viikolla oli tarkoitus viettää 11-v. synttäreitä  ja ottaa muutama kuva aina iloisesta Uwasta. Uwa kävi keväällä hitaammilla lenkeillä vetämässä ja jaksoi hyvin, joten se oli tarkoitus ottaa mukaan myös syyslenkeille. Uwa on aina ollut erityisen herkkä kuumille säille, mutta muuten se kävi kesällä uimassa ja kävelemässä sekä juoksemassa.

Tiistaina 12.8 kuitenkin Uwa oli melko vaisu. Keskiviikkona se vaikutti yhä huonovointisemmalta (makasi,ei syönyt, läähätti, virtsaaminen sattui), joten suunnattiin eläinlääkäriin. Muutamien kokeiden jälkeen syyksi epäiltiin sisäelimissä olevaa kasvainta, mutta odoteltaisiin, jos seuraavan päivän tuloksista selviäisi vielä jotain muuta. Uwalla oli selkeäsi kipuja, joten se sai mukaan läjän kipulääkkeitä. Se vaikutti hetkellisesti hieman pirteämmältä, mutta varauduttiin jo pahimpaan. Kotona Uwan vieressä nukuttiin lattialla ja ruoaksi se sai nakkeja. Torstaina eläinlääkärissä todettiin veriarvojen olevan aivan pielessä. Ainoaksi vaihtoehdoksi jäi Uwan päästäminen kivuistaan :(

Kaikki kävi kovin nopeasti. Enää ei ole juoksutustarhassa juttelemaan tulevaa koiraa, nuoriso kaipaa leikkeihin höynäytettävää vanhusta, vessapaperirullan loppuessa kukaan ei juokse hakemaan hylsyä oven taakse, hihnalenkeiltä puuttuu se aina hienosti vetämättä ja muutenkin huomaamaton lisäkoira... Uwaa kaivataan kovin.
Uwa ei ollut ehkä kaikkein tyypillisin siperialainen. Joku voisi sanoa sitä hankalaksi, mutta meille sen kanssa eläminen oli helppoa ja vaivatonta, kunhan osasi tulkita ja ymmärtää sen käytöstä.

Koiria on laumassa ollut reilut 15 vuotta ja ennen Uwan lähtöä puhuimmekin, kuinka onnekkaita olemme olleet, että vasta yksi koira on laumasta lähtenyt. Viimeiset neljä vuotta lauma on pysynyt muuttumattomana. Odotettavissa on lisää menetyksiä.

14.8 Last photosNo comments:

Post a Comment