Thursday 7 September 2017

Hiking in Teijo

15-16.4 Fanta, Sola and Anne did hiking trip to Teijo National park. 15.4 we walked to Hamarinjärvi camping, spent night there in tent and morning went back to car. After a little car trip we met Kata, Enne and Lysti. We did day hiking trip with them. Food on fire was perfect: handmade pizza and cinnamon buns.
_________________________________________________________

Pääsiäislauantaina ja -sunnuntaina tehtiin retki Teijoon. Mukaan pääsivät Sola ja Fanta tällä kertaa. Lauantai-illalla käveltiin Kirjakkalassa Nikkallion kautta kohti yöpymispaikkaa. Sää oli varsin mielenkiintoinen. Mäeltä näki, kuinka jossain paistaa aurinko ja jossain sataa lunta. Pian lumisade värjäsi maaston valkoiseksi. Telttailu Hamarijärvellä sujui hyvin ja aamulla nukuttiin melko pitkää. Aamupuurojen ja teltan kasaamisen jälkeen palattiin autolle ja matka jatkui Teijon luontotalolle Matildajärvelle. Sieltä jatkoimme tuttujen retkikaveriden Katan, Ennen ja Lystin kanssa päiväretkelle.

Päiväretken reitti kulki Matildajärveä vastapäivään kiertäen kohti Kalasunttia. Ennen vetolossia Kalasunttiin kävimme katsastamassa myös näköalakalliot. Vetolossilta jäät olivat lähteneet jokunen päivä aikaisemmin. Lossin vetoköysi oli tietysti melko jäätvää vettä, mutta ylitys sujui ok paitsi Fanta jännitti kovin kulkumuotoa. Kalasuntin laavulla olikin vuorossa kunnon kokkailut: ihan alusta asti retkiolosuhteissa nuotiolla tehtyä gluteenitonta pizzaa ja korvapuusteja. Aikaa meni kohtuu kauan, mutta lopputulokset olivat oikein oivallisia!

Muutama vinkki löytyi muualta jo etukäteen, ettei kaikkea tarvitse opetella kantapään kautta. Pizzaa ei kannata paistaa suoraan leivinpaperilla trangian pannulla vaan väliin laittaa esin. foliomyttyjä, jotka pitävät pizzapohjan irti kannesta. Pizzan ja samoin korvapuutien päälle kannattaa laittaa folio
tasaisemman paistumisen takaamiseksi. Korvapuustien lopputulos on paras paistettaessa ne suoraan tihellä grilliritilällä. Molemmat olisi tooteutettavissa myös nopeammalla tahdilla, jos pizzataikinan tekisi valmiiksi tai korvapuusteissa tekemällä täytetyn pötkön valmiiksi reppuun.




Solalla alkoi jo ihmisten ruokatauon aikana tulla nälkä tai tylsyys, kun sen piti inistä odotellessa. Kalasuntista jatkettiin samaa reittiä Matildajärven rantaan. Fanta alkoi jo valmiiksi pakittaa lossin läheisyydessä. Tuntui, että se jännitti paluukyytiä vielä enemmän kuin mennessä. Matildajärvellä jatkettiin kiertoa vastapäivään ja jossain vaiheessa pidettiin korvapuutitauko. Ennen autolle palaamista poikkesimme vielä Jeturkastin kautta. Koko päivä meni kivasti reippaillessa ja kokkaillessa hyvässä kevätsäässä.


15.4 Snow on the trail (Hamarijärvi)

16.4 Morning at Hamarijärvi camping place

16.4 Not very warm, but sunny morning
16.4 Sola and Fanta on Sahajärvi hill

16.4 Way over the Sahajärvi lake (Enne, Lysti and Sola)
16.4 Fanta doesn't like it.
16.4 Near Matildajärvi
16.4 Hiking dogs: Enne, Lysti, Fanta and Sola
16.4 Fanta and Sola in Jeturkasi

No comments:

Post a Comment