Friday, 8 September 2017

Nome 25.10.2000- 6.7.2017

Nome was our second siberian and has "allways" run in our team. He was real pack dog and loved to be member of pack. He had many hoppies: agility, obedince, dog shows and mushing. Nome was also good hiking and run company and ofcource pet, soft and easy by nature. He lived long (nerly 17 years) and active life.
________________________________________________________

Nome jouduttiin nukuttamaan ikiuneen vajaan 17 vuoden iässä. Vanhuksen suolistossa joku lopulta petti.
Pitkään Nome kuitenkin jaksoi liikkua muiden mukana. Valjakkojutuista se taisi jäädä eläkkeelle 13 vuotiaana, mutta päivittäisiä lenkkejä se kävi aivan viimeisiin päiviin asti.

Nome on kuulunut laumaan "aina", olihan se toinen koiramme ja ensimmäinen uroksemme. Nome muutti laumaan 1,5 vuotta ensimmäisen huskymme Lunan jälkeen. Riitta oli jo kolme vuotta aikaisemmin Jämin erkkarissa huskyja katsellessa puhunut, kuinka hän joskus haluaisi silloin vielä hyvin nuoresta Jankasta pennun.

Koti- ja seurakoirana Nome oli mitä mukavin. Nome oli varsinainen laumakoira ja hyvin seuraa kaipaava. Nomesta kaikki oli hyvin, kunhan kaikilla muilla asiat oli hyvin. Se oli siksi myös helposti koulutettavissa ja vapaana pidettävissä sekä kaikkien kaveri. Myöhemmin hieman vanhemman lähes täysveli Jätkän saavuttua laumaan sai Nome siitä varsinaisen sielunkumppanin. Nome piti myös pennuista hyvää huolta ja se on saanutkin toimia Lunaa lukuunottamatta kaikkien koiriemme "lastenlikkana". Vielä viimeisinä viikkoinaan se ehti tutustua Metka-pentuun. Huonona puolena todellisena laumakoirana Nomella oli pientä eroaahdistusta yksin jäädessään. Onneksi sen ei oikeastaan koskaan tarvinnut olla yksin, kun myöhemmin lauma kasvoi.

Nome juoksi niin aloittelevassa valjakossamme kuin myöhemmin kisajohtajanakin. Aloittelijoiden virheistä huolimatta siitä kehittyi kelpo vetokoira, tasaisen varma kulkija. Varsinkin kilpailuissa se syttyi ja juoksi innolla pääasissa sprinttiä, mutta johtipa se kerran Tervastulillakin vajat 150 km. Alkuaikoina Nome osallistui myös pariin koirahiihtokilpailuun. Jäällä ja avoimella kentällä johtajana juoksemiseen tarvittavaa itseluottamusta Nomelta puuttui nuorempana, mutta vanhemmiten 7-8 vuoden iässä sekin onnistui jo hyvin.

Nome suoritti BH-kokeen varsin nuorena ja vähällä harjoittelulla. Lisäksi se kävi möllitokokilpailuissa ja olisi varmasti suoriutunut alokasluokastakin kunnialla. Näyttelyissä Nomea oli helppo esittää ja sai se sieltäkin ihan mukavia tuloksia tosin jääden usein Jätkän varjoon. Vetämisen lisäksi Nomen suosikkilaji taisi kuitenkin olla agility, jossa se kisasi lopulta MAXI2-luokassa. Kontaktit ja laajat kaarrokset olivat Nomen murheenkryyni, mutta muuten se eteni radalla vauhdilla joka hetkestä ihmisen kanssa tekemisestä nauttien.


12/2000 Nearly 17 years agoyoung Antti and Nome
8/2008 Nome in Kilpisjärvi. Nome was also good hiking company.

8/2008 Nome
2009 Nome's head (c) Mira Orko
2006? Nome (and Jätkä) in lead near finnish line, Ohkola sprint-race (c) Merja Laine
12/2005 Our first team (Nome and Jätkä in lead, Luna and Uwa wheel), good memories
Nome had nice movements
2005 Tervakoski dog show (c) Katariina Salo
2008 in Siberian husky club specility show, 4.th in working class (c) Maria Heinola
2004? Valkeakoski sprint race (c) Katariina Salo
2010 Happy agility husky in race (c) Arttu Syrjälä

No comments:

Post a Comment