Friday, 30 December 2011

Christmas mushing & storm

Year ago Christmas was very different. Then we had very much snow. Now there is only water, rain and darkness :(
Before Christmas we trained two times with Takoda's(Ristinummen Sulosusi) pack (Rajasillat).At the same time young dogs got good training from other dogs and passings.
26.12 There was a strong storm. We hadn't energy for 3 days and there were many trees on the roads. It is very difficult to train in forest now.
___________________________________________________________

Tarkasteltaessa vuosi sitten kirjoitettua blogitekstiä voi huomata säiden olevan lähes toistensa vastakohdat. Silloin lumesta oli saatu nauttia jo pitkään, kun taas tänä vuonna täällä on ainoastaan kuraa, vettä, sadetta ja pimeyttä :(

Ennen Joulua kävimme treenaamassa pari kertaa kasvattimme Takodan lauman kanssa (Rajasillat) yhdessä. Nuorisolle teki hyvää saada harjoitusta muista valjakoista ja muutama ohituskin saatiin.

26.12 oli kunnon Tapaninpäivän myrsky. Sähköt olivat pois 60 tuntia ja samalla loppui veden saanti. Talon vierestä kaatui suuri puu ja Tapaninpäivän iltapäivään asti myös kulkuyhteydet kotitiellä olivat poikki useiden puiden kaatumisen vuoksi. Kännykkäverkko toimi ajoittain. Tapaninpäivän ajelulla kävimme illalla valjakolla kyläteillä, kun muualle ei uskaltanut lähteä. Valaistuksen (piha- ja katuvalot) puuttuessa ja hiljaisuuden keskellä ajellessa olisi voinut kuvitella olevansa jossain korvessa.
Keskiviikon ajoreiteillä oli myös haastavasti puita tiellä. Ensimmäiset pari puuta pääsi kiertämään metsän kautta, mutta jatko näytti toivottomalta. Toisessa suunnassa pääsi sentään hieman pidemmälle.

20.12 Our team (c) Tuula Rajasilta
20.12 Water... (c) Tuula Rajasilta
20.12 Anna's team. Takoda leaded and Pave & Kayimi(malamute) were in wheel.
Trees near road
28.12 Mushing, stop before storm trees
28.12 Taiku & Yepla leaded team
28.12 Uwa "vampyre" leaded old dogs team alone.
28.12 Old boys Nome & Jätkä ready to continue

No comments:

Post a Comment