Friday, 16 December 2011

Yepla's birhday

Three years ago Witsi's first litter was born in kennel Arctic Soul. Happy birthday Sibir-litter! We have one puppy from that litter, Yepla.

Yepla is a big huskygirl. She is very happy and energic dog. Sometimes Yepla got troubles because of her energy, but she never means anything bad. Yepla likes to play with "puppies" and runs often front of other dogs when they play. She is a pack dog, but loves also people and their attention.
In mushing team Yepla can run all places, but because of her size she runs often at wheel. Se is fast, but should have more endurance.
Anne has trained clicker training with Yepla,as the test dog. Yeppis has trained different tricks like put head down etc. Yepla knows clicker's idea good and likes to train (or cookies).
_________________________________________________

Kolme vuotta sitten syntyi Witsin ensimmäinen pentue kennel Arctic Soulin nimiin. Yeplalla ja sen sisaruksilla Uhtalla, Polarilla ja jo taivasvaljakkoon siirtyneellä Novalla on siis synttärit. Onnea!

Yeplasta on kasvanut kookas huskynarttu, joka ei vieläkään vaikuta luonteelltaan täysin aikuiselta. Se on aina hyväntuulinen ja huumorintajuinen sekä toimelias. Toimeliaisuudestaan johtuen se saa aikaan kaikenlaista tarkoittamatta oikeasti mitään pahaa. Yepla tykkää leikkiä "pentujen" kanssa ja toimia muiden koirien juoksuttajana juoksemalla edellä. Se on iloinen laumakoira, mutta nauttii myös kovin ihmisseurasta ja ihmisten huomiosta.
Valjakossa Yepla toimii tarvittaessa kaikilla paikoilla. Kokonsa ja voimansa vuoksi se juoksee pääasiassa pyöräkoirana. Valjakossa Yepla on nopea, mutta välillä kestävyys on koetuksella.
Yepla on ollut Annella naksuttimen käytön "koekoirana". Sille on opetettu naksuttimella erilaisia temppuja, joista viimeisimpänä peruuttaminen. Yeppis on oivaltanut hyvin naksuttimen idean ja tarjoaa kaikenlaista, kun naksutin kaivetaan esiin. Kunhan malttaisi ensin kuunnella, mitä pyydetään tai tarjota muitakin kuin viimeksi opeteltuja asioita.

Yepla (May/2011)
Anne & Yepla and other dogs. (May/2011)
Yepla's cousin Taiku, Yepla and her mother Witsi in Lieto August 2011 (c) Jutta Venhola

No comments:

Post a Comment