Thursday, 29 December 2011

Ristinummen-litter, 2 years

Finally after storm: Happy birthday to our first litter Siina, Sola, Takoda, Sepe and Silba! They had birthday on 26.12. Two years are gone soon and our little puppies are grown open-minded adult sleddogs. To us they are still "the puppies".
______________________________________________________________

Kaksi vuotta sitten ulkona oli pientä lumimyrskyä talvisäässä 26.12.2009. Samana aamuna Witsi synnytti kennelimme ensimmäisen pentueen. Koska tänä vuonna Tapaninpäivän myrsky sammutti sähköt totaalisesti useaksi päiväksi, onnittelut näin jälkijunassa Siinalle, Solalle, Takodalle, Sepelle ja Silballe!

Ehkä pitäisi jo lopettaa niiden kutsuminen pennuiksi?

Kaksi vuotta on kulunut hurjan nopeasti ja pienistä riiviöpennuista on kasvanut keskikokoa kookkaampia,luonteeltaan avoimia ja reippaita rekikoiria. Pentueesta kaikki ovat jo startanneet ensimmäisissä vetokisoissaan ja ne tuntuvat juoksevan ihan mukavalla asenteella. Ilmeisesti ovat siis siltä osin perineet jotain vanhemmiltaan kuten toivoimmekin. Lisäksi neljälle pennuille on kertynyt 1-2 näyttelyarvostelua ja Sepelle pari tokotulosta. Syksyllä kaikki kävivät silmätarkastuksessa & gonioskopiassa. Kun tulosten ja kotona asuvien pentujen lisäksi muualle muuttaneita kasvatteja on päässyt näkemään useita kertoja eri tilanteissa, pentueesta on muodostunut kokonaiskuva. Tuloksia tärkeämpää on silti, että pennuista pidetään hyvää huolta ja ne saavat toteuttaa itseään rodunomaisesti ollen kuitenkin perheenjäseniä.

25.12 Sola, Sepe & Siina
Sisters Siina & Sola want to check their brother Sepe's ear.
Mother Witsi and Sola, Sepe & Siina.
Siina, Sola, Sepe, Nome & Witsi

No comments:

Post a Comment