Saturday, 23 March 2013

Aarnivalakiat

Last Sunday was season's last race: Aarnivalakiat-race in Kiiminki.
Race was 4-dogs class and only for purebreed dogs. There were 32 teams (23 siberians). Trail was 2x 5 km. We entered with two teams.

Antti's team was Sola & Geea in lead, Siina & Sepe in wheel. Antti drove with our only racesled Danler.  Anne's team Witsi & Taiku in lead, Yepla & Kaima wheel and she drove with old wood sled.
After first start and also in final results Antti's team was second. Dogs got 1.prize from sled dogs racing test (98% from averagetime).
Anne's team was 11th after first start and 15.th in final results. Kaima and Yepla got 2.prize from sled dogs racing test (118% from averagetime). Leaders Witsi and Taiku weren't entered to test.

It was very fun to race with two teams. So,all trained dogs could race in seasons last race. Antti's team ran so we waited and Anne's team better than waited. This was Kaima's second sled race (first was over two years ago). She is now in better condition.

Results

photos later
_______________________________________

Viime viikonloppuna oli kauden viimeisten kilpailujen vuoro. Kun kerran Kiiminkiin asti lähdettiin, niin päätettiin ottaa kaikki ilo irti ja osallistua kahdella valjakolla. Aarnivalakiat-kilpailussa reittinä oli hieman eri 5 km rata kuin edellisenä vuonna. Kilpailu ajettiin kahtena saman päivän lähtönä.
Kisa oli rajattu puhdasrotuisille valjakoille. Paikalla oli 32 4- koiran valjakkoa, joista 23 siperianhuskyja.

Paikan päällä päätettiin, että Antti saisi ajaa tänä talvena jo monissa kisoissa käyneellä tiimillä: Sola & Geea johdossa ja Sepe & Siina takana. Kyseinen porukka on nopeampi, joten Antti otti käyttöönsä myös kisareen eli Danlerin.
Annen valjakkoon pääsivät loput treenissä juosseet koirat: Witsi &Taiku johdossa, Yepla & Kaima pyörässä. Tarkoitus oli huviksi kisailla ja ajella ihan koirien (Kaiman) ehdoilla. Kaima on pärjännyt kuukauden verran kohtuu hyvin ilman lääkitystä, eikä kisamatkakaan ollut pitkä.  Treeneissä se on juossut pidempiäkin. Rekenä toimi vanha kunnon Paana- puureki, jota on joskus hieman paikkailtu ruuveilla eli ohajttavuus on olematon (ja jarru surkeassa kunnossa).

Antti lähti ensimmäiselle kierrokselle seitsemäntenä, joten Anne kerkesi handlata valjakkoa lähtöön. Uralla sai olla tarkkana välillä, että pysyi oikealla reitillä. Matkalla Antilla oli ollut muutama ohitus. Koirat olivat kulkeneet muutamaa sählinkiä lukuunottamatta ihan hyvin.
Anne lähti matkaan numerolla 18. Melko alussa ohitettiin yksi sammarivaljakko, mutta muuten sai ajella itsekseen. Mitä nyt Kaima kerkesi poseeraamaan kaikille kameroille ;) Reki oli muutamissa kurveissa ja varsinkin lopun jäisellä tiellä suorastaan kamala verrattuna kisarekeen. Koirat jaksoivat hyvin ja Witsi oli aivan elementissään päästessään johtajaksi.
Ensimmäisen kierroksen jälkeen Antti oli toisena 20s. kärjestä ja Anne 11. muutamia sekunteja eroa sekä eteen että taakse.

Toisella kierroksella Antilla oli sujunut ihan hyvin ja tiimi oli saanut ajaa yksikseen. Ura oli pöpperöisempi ja hieman raskaampi. Annen porukalle toinen kierros oli odotetusti hankalampi. Kaima ja osittain muukin porukka oli väsyneempi. Takaata lähtenyt valjakko tuli ohi ja sen perässä päästiin hyvin maaliin. Witsin mielestä tosin se olisi pitänyt vielä ohittaa...Tosen kierroksen aika oli odotetusti selkeästi ensimmäistä kierrosta hitaampi, mutta iloisesti päästiin koko porukka vetäen maaliin.

Lopputuloksissa Antti piti toisen sijansa ja Anne tippui sijalle 15. Antilla eroa voittajaan oli noin minuutti ja taakse hieman enemmän. Antin valjakolle siis rekikoirien kilpailukokeesta reilusti REK1-tulos (n. 98% perusajasta). Annen valjakon aika riitti juuri REK2-tulokseen (118% perusajasta). Annen valjakosta ainoastaan Kaima ja (Antin painostuksesta viime hetkellä päätetty) Yepla juoksivat kokeessa. Odotuksena oli, että saatettaisiin jäädä ilman tulosta, mutta yllättävän hyvinhän se meni :)

Kiitokset järjestäjille kisasta, majoitusseuralle mukavasta illasta ja Vehmasmäille toisen valjakon handlauksesta lähtöön!
Olipa kerrankin kiva, että saatiin kaksi valjakkoa ja kaikki (mahdolliset) koirat pääsivät kisaamaan.

Tulokset

Finish line after two starts. Anne's team is right (number 18). (c) Sari Vehmasmäki

Some photos of our teams also here: first start Antti (->) and Anne (->), second start Antti (->) and Anne (->)

No comments:

Post a Comment