Saturday, 30 March 2013

Over night trip

Last weekend Anne and Anne's dogs Sepe & Taiku did little over night trip in Nuuksio (national park). It was nice to do a little adventure on moon light and test to sleep in tent. Mini-team worked good.
_____________________________________

Viime viikonloppuna Riitta ja Anne kävivät ajelemassa yhdessä narttuvaljakolla pariinkin otteeseen. "Pikkupojat" Sepe ja Taiku pääsivät siis pienelle seikkailu- ja telttaretkelle Nuuksioon Annen kanssa. Lauantai-iltana kierreltiin teitä, huoltouria ja lumikenkäjälkiä ympäriinsä kunnes päädyttiin kuun valossa Holma-Saarijärven leiripaikalle. Pojat ottivat rennosti Annen kootessa telttaa. Mukaan oli tullut väärät telttakepit, joten teltan pystyssäpysymiseen sai käyttää hieman mielikuvitusta: toinen pääty kiinni puihin ja pari halkoa poljettuina (naru ympärillä) hankeen, toiseen päätyyn reki, johon sitten saikin sekä alalenkit seisingeillä ja narun sitomalla kiinni. Pystyssä pysyi, kun ei tuullut :)
Illalla tehtiin kuutamossa vielä pieni kävelylenkki ja sen jälkeen nukuttiin kaikki teltassa. Pakkasta oli noin -10C ja ei tullut kylmä, kun molemmat koirat nukkuivat aivan vasten.
Aamulla käytiin taas kävelemässä ja Anne teki aamupalaa nuotiolla. Sitten tavarat kasaan ja pieni lenkki Haukkalammen suuntaan reellä. Käytiin katsomassa maisemia muutamalla mäellä ja ajettiin takaisin päin, josta sitten autoa kohti kelkkauria kierrellen.
Tarkoitus oli hieman testata yöpymistä talviolosuhteissa maastossa. Valjakon koko piti mitoitta pieneksi, jotta kaikenlaisessa maastossa olisi helppo liikkua. Pidemmällä valjakolla puut saattavat tulla tielle ja vauhti nousisi liikaa reittiin nähden. Minivaljakko liikkui yllättävän kevyesti, vaikka lastina oli reki täynnä tavaraa ja aikuinen. Pienillä poluilla ravattiin ja leveämmällä kelkkauralla nostivat hyvin myös laukalle. Matkaa kertyi reilut parikymmentä kilometriä. On kahdessakin uroksessa ihan mukavasti voimaa.

Ready to do a camp

Good morning!

Sepe waits (background tent and it's lines in sled)

Taiku and Sepe wait when Anne do breakfast

Stop on the top of hill

End of trail

Not very strong trail


Easy trail and better speed

Sepe

No comments:

Post a Comment